More
  HomeDRUŠTVOSVJETSKI DAN TELEVIZIJE: Ekipa Nove BH se ove godine pridružuje slavlju!

  SVJETSKI DAN TELEVIZIJE: Ekipa Nove BH se ove godine pridružuje slavlju!

  Televizijski profesionalci širom svijeta danas slave 21. novembar –  Svjetski dan televizije – da bi nas podsjetili da je televizija mnogo više od linearnoga gledanja.

  Kao dio godišnje inicijative Ujedinjenih naroda emitira se i video u trajanju od 30 sekundi koji je ujedno dostupan i online širom svijeta. Nova BH, pridružuje se ove godine ovom slavlju!

  Raznolikost televizijskog sadržaja koji zabavlja, informira i nadahnjuje

  Foto: nova bh / Denis Huseinbegović

  Tema 23. globalne proslave jest Raznolikost (Diversity). Televizija nudi nenadmašnu raznolikost filmova i serija, vjerodostojnih vijesti, informativnih dokumentaraca, zabavnih emisija i drugog sadržaja gledateljima širom svijeta. Milioni priča koje samo čekaju da ih se otkrije mijenjaju gledateljsku percepciju svijeta. Ovaj vrhunski sadržaj, dostupan gdje i kada vam odgovara na nizu TV platformi, potiče znatiželju, interes i odanost gledateljstva u uvijek potpuno sigurnom okruženju.

  Tema Raznolikosti šira je društvena tema koja se sve više pojavljuje na televizijskim programima i u reklamnim kampanjama. Kroz širok spektar ponuđenih sadržaja televizija igra snažnu ulogu kao snaga dobra i doprinosi demokratskoj debati u društvu. Raznovrsni kvalitetni sadržaji mogu potaknuti gledatelje da prošire vidike i kroz inspirativne emisije zavire izvan svakodnevnog života.

   

  Foto: Emira Kadrović i Elvedin Kovač, reporteri Nove BH

  Raznolikost je kritična poveznica pozitivnog i živopisnog društva i treba je promatrati kao bogatstvo, ne kao prijetnju. Svaki napor premise Ne zaboravimo nikoga (Leave No One Behind) može samo pridonijeti boljem svijetu, poručuje Caroline Petit, zamjenica direktora Regionalnog informacijskog centra za Evropu u Ujedinjenim narodima (UNRIC).

  LEAVE A REPLY

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Must Read

  spot_img