Home DRUŠTVO REKORDAN BROJ POSJETILACA: Završen 6. Dječijem sajmu

REKORDAN BROJ POSJETILACA: Završen 6. Dječijem sajmu

Važno nam je učiniti sjećanje na djetinjstvo, svakom od mališana, nezaboravnim. Oni na sajmu pričaju dječije priče o odrastanju, pokazuju se, uče, jačaju samopouzdanje, takmiče, ali cijelo vrijeme i dobro zabavljaju. To je naša misija – kazala je direktorica Maja Kojundžić Graholski.

Nastupima djece iz JU Djeca Sarajeva, brojnim zabavnim igrama, svirkom Rock benda Centra za slijepu i slobovidnu djecu, te plesom s maskotama, jučer je završeno trodnevno veselje i edukacija za djecu u Skenderiji.

Na sajmu je i ove godine nastupilo preko hiljadu mališana, a neki od njih su dugogodišnji prijatelji sajma poput “Basic škole” i Denisa Barte. Na sajmu je nastupilo i Udruženje za podršku osoba sa intelektualnim teškoćama KS „Oaza“, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, dječiji vrtić iz Foče i osnovna škola iz Visokog i Zenice, KUD “Proleter”, hor “Superar”, mala škola mankenstva by Džejla Glavović i mnogi drugi. Samo kroz štand «Gazproma benzinske stanice» prošlo je 420 mališana, praveći figurice od gline.

 

“Čuvajmo prirodu, rastimo zajedno” – slogan je pod kojim se odvijao 6. Dječiji sajam. Kao i svake godine, agenda sajma podrazumjeva podizanje svijesti kod mališana na važne društvene teme, ovaj put to je bila odgovornost prema prirodi.

 

Tako su u organizaciji Sajma simbolično posađena dva drveta u sarajevske parkove, s nadom da će ova pojava postati masovna.

 

“Prirodu nismo naslijedili od predaka, već posudili od naše unučadi”, podsjetila nas je ambasadorica 6. Dječijeg sajma, Mona Muratović, majka Akina, Livije i Viga, te stalna glumica u Narodnom pozorištu.

 

Direktorica Sajma, Maja Kojundžić-Graholski, kaže da je zadovoljna jer je ovaj događaj svakom godinom sve bogatiji što edukativnim sadržajima, što sajmskom ponudom i zabavnim aktivnostima za kojima su djeca naprosto luda.

 

“Veseli me činjenica što me više niko ne pita da li će Dječiji sajam u Sarajevu postati tradicija. On je tradicija. Šest sajmova je iza nas i izrasli smo u najbolji događaj u gradu za mališane a najviše me dirne kad neko kaže, hvala vam što činite ovo za našu djecu. To je poseban kompliment i priznanje da se sav uložen trud isplati”, kazala je Kojundžić-Graholski i dodala da je misija sajma učiniti djetinjstvo nezaboravim.

 

“Važno nam je učiniti nezaboravnim djetinjstvo svakom od mališana. Oni na sajmu pričaju dječije priče o odrastanju, pokazuju se, uče, jačaju samopouzdanje, takmiče, ali i cijelo vrijeme dobro zabavljaju. To je naša misija, jer sretno dijete jednako je sretan roditelj i obrnuto a u konačnci imamo sretno društvo a to je društvo u kojem želimo da rastu naša djeca”, dodala je.

 

Uz podršku partnera, najmlađe i njihove roditelje, obradovali smo godišnjom zalihom pelena, druge godišnjom zalihom Dukatovog čokoladnog mlijeka – 365 litara, za svaki dan jedna. Sajam će neke porodice pamtiti po auto sjedalici, kao vrijednom poklonu, a brojnu djecu pripremili vitaminskim sirupima Ecomedico, pred sezonu gripe.

 

39a57839f21ae5421c53cc740dd4cd83c23143188d920929dec930eaaa6e5c0a
649500caeeac45f86cdaad1feeb77f544ff0a167a0bdec698eca0fae2bdc76c2
rbt
rbt
rbt
IMG_20191116_161951
IMG_20191116_161839
previous arrow
next arrow

 

Sajam su posjetile i mnoge osobe iz javnog živote sa svojim mališanima, poput Dalije Konaković, Fikreta i Ševale Hodžić, Ane Bavrke, Ajdina Kulenović, Aide Cvijetić, Zlate Kurić, Berine Stambol, Andree Tomašević Kolenda, Melihe Mulahalilović-Žiško, a ambasadorica sajma, Mona Muratović i Danko Delibašić sa mališanima su se na sajmu odlično zabavljali sva tri dana.

 

Hvala svim medijima koju su nas pratili te partnerima sajma Becutan, Bh Telecom, Gazprom benzinske stanice, Corn Flips, Dukat, Vitinka, Violeta, Signal, Coccolino, Malac Genijalac, Sunnyland, Rox i svima koji su učinili ovo druženje neazboravnim.

Komentari

komentar

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Must Read

Yo Nunca terminé Arriba en Un compromiso. Cómo Convertirme en la Novia ?

Lector Pregunta: Tchicas en Sestaogo fechado muchos chicos antes de ahora año más o menos pero tengo quizás no terminó...

Rencontre Old people – 6 factor vous voudrez “Date upwards “

Some time ago, we spent hrs people-watching in an outside café regarding shore of this Italian Riviera. Due to the fact vessels pulled inside...

What you should expect in the Best Antivirus

As the world of computer viruses will grow larger and even more sophisticated, it is actually more important than ever...

Ways to Select an Online Deal Space for Shareholders

An online deal room designed for investors can be described as safe and secure system where you can discuss documents along with your...

Wissenschaft von Glück: Die # 1 Forschungsbasiert Internet nutzen Freude Kurs

TL; DR : Wissenschaft von Freude sein könnte der allererste web Klasse seiner Art zu verwenden Psychologie, Soziologie, Neurowissenschaften, Biologie und...

Komentari

komentar