AMRA ŠEHIĆ: Sva ljepota izvana je u vama

Amra Šehić iz Tuzle ima 22 godine i po zanimanju je diplomirana pravnica, a na svom Instagram profilu ima više od deset hiljada pratioca.

Kako svojim izgledom privlači pažnju mnogih, u razgovoru za dobarportal.net govorila je o modi, svojim navikama i planovima za budućnost. 

“Što se tiče modne scene na našim prostorima, ukusi su zaista različiti, ali mi je drago vidjeti da trenutno preovladava širok dijapazon stilova, te da se može osjetiti težnja ka nekom novom vajbu po ugledu na svjetsku scenu”, kaže Amra Šehić. 

Dodaje da nema neku specifičnu omiljenu odjevnu kombinaciju. 

“Preferiram monochrome odjevanje, na način da ukoliko su mi pantole roza boje, onda je i majica u istoj boji istog tona, slično i sa ostalim odjevnim predmetima na meni. Volim boje, većinom ćete me sresti odjevenu na ovaj način”, govori ova Tuzlanka.

Amra Šehić (FOTO: Amra Šehić, privatni arhiv)

Otkrila nam je i koja je to njena tajna vitke linije. 

“Moja tajna je teretana pet puta sedmično, ukoliko mi obaveze dozvoljavaju, nekada i manje, ali bitna je konsistentnost. Što se tiče ishrane nisam stroga prema sebi, ali bilo kakva vrsta fizičke aktivnosti pomaže, ne samo radi tijela, ali i da se dobro osjećate u sebi”, priča naša sagovornica.

Tvrdi da njega kože mora biti na prvom mjestu.

“Kozmetička torbica mora da ima neki C vitamin serum, hidratantnu kremu i obavezno zaštitni faktor”, jasna je Amra Šehić.

Amra Šehić (FOTO: Amra Šehić, privatni arhiv)

Potom je podijelila jedan savjet za sve djevojke.

“Beauty savjet za djevojke je rad na sebi i ljubav prema sebi. Njegujte svoj um i dušu. Sva ljepota izvana je u vama”, navodi ova Tuzlanka.

Smatra da u estetskim zahvatima nema ništa loše.

“Podržavam bilo koga ko se odluči da promijeni dio svog tijela koji ga čini nesigurnim. Na koncu je najbitnije osjećati se dobro u sebi, a ako će estetski zahvat to učiniti, zašto da ne”, napominje naša sagovornica.

Amra Šehić (FOTO: Amra Šehić, privatni arhiv)

Poručuje da su društvene mreže neizbježan dio trenutnog načina života kakvog poznajemo.

“U širokom spektru trendova koji se pojave, svako će vidjeti barem nešto što ga zanima i pokušati da ga iznese. Kao i svaka djevojka koja je iole eksponirana na društvenim mrežama, komentari muškaraca su svakodnevni, tako da mislim da to nije nešto s čim se treba nositi. Svakodnevnica je da će vam kao privlačnoj djevojci uvijek neko uputiti komentar bilo prijatan ili neukusan, ali po meni riječi nisu mjerodavne, već djela”, naglašava Amra Šehić.

Izjavljuje da je trenutno slobodna djevojka i da nije u ljubavnoj vezi. 

“Glavni fokus mi je na građenju svoje karijere kao pravnice, tako da trenutno nemam vremena za emotivnog partnera. Privlače me samostalni i muškarci koji su sigurni u sebe, neko ko može da mi bude podrška i oslonac u mojoj karijeri i načinu života”, zaključuje ova Tuzlanka koja uskoro planira upisati drugi ciklus studije te početi sa osposobljavanjem za dalji rad u struci jer je sada fokusirana na karijeru te se nada da će sve ići po planu.

Amra Šehić (FOTO: Amra Šehić, privatni arhiv)