More
    HomeDRUŠTVOOD HOBIJA DO STRUČNJAKA METEOROLOGIJE: Nedimu Sladiću vjeruju širom regije

    OD HOBIJA DO STRUČNJAKA METEOROLOGIJE: Nedimu Sladiću vjeruju širom regije

    Sudeći po mnogo čemu, Nedim je uveliko poznat i priznat širom regije. Mnogi mu vjeruju pa čak i više nego meteorološkim servisima.

    Nedim Sladić je momak kojeg malo ko nije čuo, a i vidio u medijima kako daje prognozu vremena. Od običnih, osnovnih proračuna za vremenske (ne)prilike pa onda ponekad davanja prognoza za trenutnu vremensku sliku, do profesionalca u svijetu meteorologije. Dug put imao, ali ga je polahko prešao i postao veoma popularan.

    Iz dana u dan ovaj mladi stručnjak pokazuje i dokazuje da je i prije zvaničnog dobijanja profesionalnog zvanja meteorologa veoma uspješan. Trenutno je angažovan na jednoj sarajevskoj televiziji kao prognostičar, a nije mu strano ni davanje prognoza i ostalim medijima koji iskažu interes za njegovo mišljenje. O tome koliko je Nedim Sladić uveliko pregurao termin “amater meteorolog” govori i to što ima veoma uspješnu saradnju sa prognostičarima skoro svih jačih regionalnih televizija.

    Nedimov video izvještaj iz Sarajeva koji je u Vijestima emitovala RTK (Radio Televizija Kosovo) pogledajte klikom ovdje. 

    “Kontaktirao me gospodin Mustafa Balje sa RTK koji je vidio snimku mog industrijskog snijega i htio je da objavi taj video. No, onda smo se dogovorili sa mojim šefom da uradimo looklive o situaciji sa aerozagađenjem za Vijesti RTK na bosanskom jeziku, a potom i za emitovanje u emisiji Mostovi”, kaže Sladić za DOBARPORTAL.

    Must Read

    spot_img