NASTALA U IZOLACIJI: Nova pjesma Nene Murića osvaja na prvo slušanje

Navikli smo godinama unazad na to da Neno Murić zna samo za hitove. Svaka nova pjesma izazove ogroman uspjeh.

Publika je željna novih stvari, a Murić je iskoristio vrijeme pandemije koronavirusa na pametan način, okupio ekipu i uradio novu pjesmu. Pjesma “Biću tvoja sjena” nastala je u izolaciji prije nekoliko mjeseci.

“Prolazio sam kroz različite faze, od one potpuno demotivirajuće do faze u kojoj sam stvarao. Ovaj tekst sam napisao u jednoj dugoj noći kada sam posumnjao da sam zaražen korona virusom. Pred očima su mi se smjenjivale različite slike i bio sam osjetljiv kao nikada prije. Brzo sam uzeo telefon i na diktafonu otpjevao melodiju koja mi je u tom trenutku došla niotkud”, navodi Murić.

Poslao je taj snimak svom saradniku Edvinu Hadžiću. Njemu se dopala ideja i brzo su počeli raditi na pjesmi. Edvin Hadžić potpisuje muziku za pjesmu “Biću tvoja sjena”. On je uradio aranžman i muzički je producent pjesme. Nova pjesma je zvanično promovisana 1. aprila na Neninom Youtube kanalu te u emisiji njegove matične kuće Hayat Production.

Neno Murić

Reakcije na novi zvuk su sjajne, navodi pjevač. Svi koji su čuli složili su se u jednom, da je ovo “novi Neno” i da je produkcija novih pjesama podignuta na jedan viši nivo. “Biću tvoja sjena” je vrlo lična i sentimentalna pjesma, tvrdi Murić. Poseban šarm pjesmi dale su gitare koje je odsvirao sjajni Dino Šukalo.

Spot je režirao Tarik Bičo, uz minimalistički pristup i jednostavnost, čime je akcent stavljen na pjesmu više nego na vizuelni dio. Pored pjevača Nene Murića, na sceni Pozorišta mladih Sarajevo pojavljuju se balerina Iman Fagin i baletan Til Čmančanin.

Uživajte u pjesmi i spotu: