More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEMERIMA KALKAN: Kamera je moja oaza mira, inspiracije i komunikacije

    MERIMA KALKAN: Kamera je moja oaza mira, inspiracije i komunikacije

    Sarajka Merima Kalkan diplomirana je komunikologinja sa značajnim iskustvom u medijskom svijetu, te model od svoje 17. godine.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da je zaljubljenica u čitanje, stvaranje i kreiranje te da uživam u istraživanju, dok se moda prirodno uvukla u njen život kao najbolja prijateljica.

    “Ljubav prema modelingu se rodila veoma rano, toliko rano da je moja mama morala potpisivati dokumente umjesto mene. Počela sam s radom u agenciji, a kasnije kao samostalni freelancer. Iskustvo je učvrstilo moj put i olakšalo ulazak u svijet koji zna biti zahtjevan. Veliku zahvalnost dugujem roditeljima koji su uvijek bili moja nepresušna podrška u svim životnim odlukama”, govori Merima Kalkan.

    Iako je modeling bio njena prva ljubav, otkrila je i druge talente koji su je vodili ka ličnom razvoju.

    “Posebno me privlači televizija, novinarstvo i spoznaja da je kamera moja oaza mira, inspiracije i komunikacije. Postepeno, uz obrazovanje, modeling je prerastao u važnu profesiju za moj daljnji napredak. Sve je došlo prirodno, a već nakon mjesec dana bila sam pred kamerama, vodeći emisije uživo. Često me pitaju o tremi i strahu, ali nikada nisam osjećala strah. Kao da smo kamera i ja odabrale saradnju, baš kao što na poslu imate omiljenu kolegicu ili kolegu”, dodaje naša sagovornica.

    Ne krije da domaći medijski prostor nije uvijek otvoren za kvalitetne prilike.

    “Često sam razmišljala o koracima naprijed, gradnji svog puta. Život je pred nama, a ja uvijek grabim prilike”, kaže ova harizmatična Sarajka.

    Napominje da je modna scena u Bosni i Hercegovini izuzetno raznolika.

    “Ima mnogo potencijala kako za modele tako i za dizajnere. Imala sam priliku raditi s istaknutim modnim ikonama koje su svoje karijere gradile u našoj domovini, što me izuzetno veseli”, izjavljuje Merima Kalkan.

    Potom nam je otkrila koja je njena omiljena odjevna kombinacija.

    “Posljednji modni trend, maxi haljine, definitivno je moj favorit!Kao omiljeni komad odjeće istaknula bih uske maxi haljine. Preko dana nosim elegantne komade, ali već od 17 sati krećem na trening, pa me možete sresti u sportskoj opremi”, kazuje naša sagovornica.

    Priznaje da uvijek sa sobom nosi veliki kofer ne može odoljeti kozmetici.

    “U kozmetičkoj torbici uvijek imam proizvode za njegu kože, uživam u novim kremama, uljima i umivalicama za lice. A kad je riječ o makeup-u, moj must-have je olovka za obrve”, priča ova zanosna djevojka.

    Uvjerena je da smo kao društvo napredovali i prevazišli osuđivanje i predrasude. 

    “Svi smo različiti i imamo svoju percepciju, ali razumijevanje među ljudima ključno je za zdravlje zajednice. Okružena sam uspješnim, elokventnim, mladim i ambicioznim ženama koje žude za znanjem i napretkom. Sama se trudim svakodnevno unapređivati svoje vještine kako bih bila primjer da uvijek može bolje. Poručujem svim damama da ne ovise o nikome. Budite svoje, samostalne, s vlastitim novcem i znanjem, jer samo tada niko ne može postavljati uslove koje ne želite”, naglašava Merima Kalkan.

    Nastavlja da je ponosna na sve što je postigla svojim radom i trudom.

    “Govorila sam o predrasudama jer mnogi ne znaju da sam radila od svoje 15. godine. Ali, ne govorim o bilo kakvom poslu, već o aktivnom radu u kojem sam uvijek težila znanju i napretku. Kada gradite svoj put i postignete uspjeh, ljudi često zaborave na vaše teške i naporne dane. Drago mi je što me sve to nije promijenilo, ostala sam poštena, sretna i vrijedna osoba”, riječi su naše sagovornice.

    Poručuje da je televizija njena prava strast.

    “Rad na televiziji brzo vas razvija, to je kao mašina koju je teško zaustaviti. U trci za njom, razvijaju se i druge vještine koje vremenom jačate i usavršavate. Tako je bilo i u mom slučaju. Kroz sve ove godine, koje su za mene bile izazovne, vjerujem da me čeka nešto zaista veliko”, zaključuje ova ambiciozna Sarajka.

    Must Read

    spot_img