More
    HomeMODASARA KURTINOVIĆ: Uvijek sam spremna da izađem iz svoje zone komfora

    SARA KURTINOVIĆ: Uvijek sam spremna da izađem iz svoje zone komfora

    Sara Kurtinović iz Doboja nedavno je izabrana za Fotomodela medija Dobojske regije.

    U razgovoru za dobarportal.net iznijela je svoje utiske nakon ovog prestižnog takmičenja.

    “Taj osjećaj kada te neko proglasi da ćeš predstavljati svoju regiju na republičkom takmičenju je stvarno nevjerovatan.Toliko pozitivnih emocija i velika radost, jer znam koliko sam se trudila i dala sve od sebe da se pokažem u najboljem svjetlu”, govori Sara Kurtinović.

    Dodaje da je takmičenje bilo jedno sjajno iskustvo.

    “Jedno predivno iskustvo, upoznavanje novih djevojaka, stjecanje prijateljstava, samim tim, uz sve to, učenje kako izgraditi sebe u perspektivnu ličnost sa stavom”, kaže naša sagovornica.

    Ne krije da su i same pripreme za takmičenje protekle i bolje nego očekivano.

    “Kao i sve djevojke nadala sam se jednoj od titula. Ali prvenstveno mi je to bilo najmanje bitno, željela sam da se isprobam u nečemu novom i da zapravo vidim da li se ja pronalazim u tome”, izjavljuje ova harizmatična Dobojka.

    Ističe da su atmosfera i energija tokom sva tri dana uvijek bile na visokoj ljestvici.

    “Toliko pozitivnih osjećanja od strane svih djevojaka i velika uzbuđenost. Podrška od publike mnogo znači, jer samim tim dobivamo jedan jak vjetar u leđa da se pokažemo što bolje možemo“, kazuje Sara Kurtinović.

    Sara Kurtinović (FOTO: Sara Kurtinović, privatni arhiv)

    Otkrila nam je i šta je ključno za uspjeh na modeling sceni.

    “Osim fizičkom izgleda, osobine koje smatram da su ključne za uspjeh u svijetu modelinga su upornost, pozitivnost, istrajnost, samouvjerenost”, jasna je naša sagovornica.

    Nastavlja da je moda oduvijek zanimala i da je sve kombinacije na takmičenju iznijela veoma uspješno.

    “Uvijek sam spremna da izađem iz svoje zone komfora i predstavim drugačiji stil koji do sada nisam. Smatram da sam na regijskom takmičenju svaku od tri kombinacije iznijela na najbolji način na koji sam mogla i prezentovala u svjetlu kojem trebam. Svaka kombinacija je imala svoju posebnu čar, tako da sam se pronašla u svakoj od njih”, navodi ova zanosna djevojka.

    I na republičkom takmičenju će se potruditi da se pokaže u još boljem svjetlu, a medijska pažnja joj prija.

    “Želim da dam maksimum od sebe i samim tim predstavim i svoj grad iz kojeg dolazim. S obzirom na to da volim fotografisanje i time se bavim već određeni dio godina, medijska pažnja koja prati učešće na takmičenjima mi uopšte ne smeta, štaviše, veoma mi prija”, naglašava ova mlada Dobojka.

    Poručuje da se iz svakog novog iskustva može naučiti nešto.

    “Stekla sam više samopouzdanja i u daljim takmičenja ću se kretati stabilnije sa više znanja o samoj modi, hodanju, poziranju. Ovo iskustvo je veoma značajno i u privatnom životu, jer kroz njega pronađemo svoju ličnost i znamo svoju vrijednost. Moji ciljevi u karijeri modela su da se nastavim baviti ovim poslom, a možda jednog dana doći do jednog nama poznatog grada Milana”, zaključuje Sara Kurtinović.

        Must Read

        spot_img