More
    HomeMODAAJLA BJELIĆ: Njegujte kožu, budite autentične i istražujte stilove

    AJLA BJELIĆ: Njegujte kožu, budite autentične i istražujte stilove

    Ajla Bjelić ima 22 godine, studira marketing i već duže vrijeme uspješno se bavi modelingom.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da interes za modeling proizlazi iz njene strasti prema izražavanju kreativnosti kroz modu i fotografiju.

    “Bila sam zaštitno lice BH Fashion Weeka, uradila sam mnogobrojne photoshootinge za razne modne brendove među kojima izdvajam Stradivarius, S.Oliver, Guess, Werkkol, Zlatarna dar, Carpisa, Pull & Bear, Mona i drugi. A od inozemnih kampanja, izdvajam posljednju koju sam radila u Milanu za Mud Cosmetics”, govori Ajla Bjelić, model agencije ABC Models Management.

    Ajla Bjelić (FOTO: Ilaria Primerano, Milano)

    Dodaje da izazovi u modelingu obuhvataju konkurenciju, prilagodljivost i održavanje samopouzdanja te smatra da modna scena u Bosni i Hercegovini ima potencijal, ali da se suočava s izazovima u razvoju i prepoznavanju.

    “Vrlo je važno promijeniti svijest naših građana o važnosti kupovine naših domaćih proizvoda s bosanskohercegovačkom etiketom. Time se otvara mogućnost dodatnog zapošljavanja ali i jača naša modna scena i općenito naša privreda. Jedan od projekata koji upravo doprinosi jačanju naše modne scene je BH Fashion Week Sarajevo koji već godinama afirmira i pomaže domaće modne dizajnere i brendove”, kaže naša sagovornica.

    Upitali smo je i koju kozmetiku koristi te nam je podijelila i jedan beauty savjet.

    “Preferiram kozmetiku koja naglašava prirodnu ljepotu, poput lagane šminke i proizvoda za njegu kože. Moj savjet za ljepotu bi bio: njegujte kožu, budite autentične i istražujte stilove koji vam pristaju”, jasna je ova zanosna djevojka.

    Ajla Bjelić (FOTO: Ilaria Primerano, Milano)

    Otkrila nam je i tajnu svoje vitke linije.

    “Tajna vitke linije uključuje zdravu ishranu, redovno vježbanje i pozitivan odnos prema tijelu”, izjavljuje Ajla Bjelić .

    Ne krije da je sretno zaljubljena djevojka.

    “Ljubav za mene znači podršku, razumijevanje i zajednički rast. Privlače me momci s duhovitim smislom za humor i koji su puni samopouzdanja a s komplimentima se nosim s osmijehom i zahvalnošću”, kazuje naša sagovornica te na kraju razgovora poručuje da u budućnosti planira završiti studije, usavršiti se u modelingu i raditi na razvoju karijere u marketingu.

    Ajla Bjelić (FOTO: Ilaria Primerano, Milano)

    Must Read

    spot_img