MELIKA IHTIJAREVIĆ O IZRADI HALJINA: Prvobitno ističem dizajn koji je moj osobni stil

Sarajka Melika Ihtijarević ima 26 godina i već nekoliko godina uspješno se bavi poduzetništvom.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da je završila informacione tehnologije, te zdravstvene studije, a da njen interes za poduzetništvom proizilazi iz mnogo faktora.

“Fascinirana sam dinamikom tržišta rada nekretnina, imam interes za razvoj u tom sektoru, ali u tome vidim i priliku za kreativnost i inovaciju. Želja za poduzetništvom potiče iz želje za samostalnošću, te stvaranjem nečega novog”, kaže Melika Ihtijarević.

Melika Ihtijarević (FOTO: Privatni arhiv)

Dodaje da se sada bavi i dizajniranjem haljina.

“Proces izrade haljina je raznolik i zahtijevan ovisno o različitim faktorima poput dizajna, korištenih materijala, tehnika šivanja… Važno je imati preciznost i strpljenje kako bi postigli visokokvalitetni konačni proizvod”, navodi sagovornica.

Haljina (FOTO: Melika Ihtijarević)

Zatim nam kazuje šta je to što njene haljine razlikuje od ostalih.

“Prvobitno ističem dizajn koji je moj osobni stil. Zatim kvalitet izrade, te orginalnost jer se bavim dizajnom vlastitih uzoraka i kombinovanjem različitih materijala na inovativan način”, izjavljuje ova mlada Sarajka.

Haljina (FOTO: Melika Ihtijarević)

Potom otkriva i na šta je najviše ponosna u dosadašnjem radu.

“Najveći osjećaj ponosa u radu proizilazi iz uspješnog poslovanja kupoprodaje i investiranja koje su rezultirale visokim povratom ulaganja”, govori Melika Ihtijarević.

Haljina (FOTO: Melika Ihtijarević)

Upitali smo je ima li naše društvo predrasuda prema mladim i uspješnim djevojkama.

“Sve više se radi na rušenju tih predrasuda i promovisanju jednakosti u poslovnom svijetu. Važno je prepoznati talente i dostignuća svakog pojedinca, neovisno o spolu”, jasna je naša sagovornica.

Haljina (FOTO: Melika Ihtijarević)

Poručuje da trenutno radi personalizirane narudžbe, dakle putem interneta ili osobno.

“Prvobitni planovi su povećanje asortimana proizvoda, te proširenje poslovanja na međunardno tržište”, zaključuje ova ambiciozna Sarajka.