MAJRA HASANICA: Osmijeh je najljepši ukras koji žena može da nosi

Majra Hasanica je studentica Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, a pored studija ova 20-godišnja djevojka bavi se modelingom i aktivno trenira odbojku, te je odbojkaška sutkinja i trenerica.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da se modelingom bavi još od malih nogu.

“Sa svega pet godina, prvi put sam izašla na scenu pred punom salom gdje sam prošetala i znala sam odmah da je to moja prva ljubav i nešto čime ću se baviti. Volim generalno scenu, kamere i javni nastup te sam se zaista pronašla u ulozi modela gdje već punih 15 godina radim ono što volim”, govori Majra Hasanica.

Dodaje da je za uspjeh u modelingu potrebno puno odricanja te da se treba voditi računa o svome imidžu prije svega.

“Moraš da ostaviš dobar dojam u vezi sebe i da budeš potpuno izgrađena osoba koja pored ljepote ima i samopouzdanje te koja se nadograđuje u svim životnim poljima a među najbitnijim je obrazovanje. Pored toga dosta se treba voditi računa o prehrani i izgledu da bi kao model mogao da uvijek bude spreman za potencijalni kasting gdje se biraju modeli po određenim fizičkim predispozicijama”, kaže naša sagovornica.

Majra Hasanica (FOTO: Privatni arhiv)

Prema njenom mišljenju, posljednjih godina modna scena u Bosni i Hercegovini je dosta napredovala jer je bilo nekoliko velikih revija i projekata kroz par godina.

“Zadovoljna sam kakvo je trenutno stanje na modnoj sceni i osjećam se odlično u svojoj agenciji Fashion M koja zaista brine o angažmanima i sigurnosti modela. Do sada sam dobila dosta saradnji pored revija gdje sam učestvovala u četiri muzička spota balkanskih zvijezda a mogu navesti posljednje spotove u kojima sam bila glavna uloga. To su spotovi pjesme Sadika Hasanovića pod nazivom ‘Izabrana’ i spot pjesme Igora Vukojevića pod nazivom ‘Nedjelja’ na koje sam posebno ponosna. Pored toga sam bila glavna uloga u još dva spota Dejana Domića ‘Da sreća ima oči’ i Jakova Juričevića ‘Dan tvoga vjenčanja'”, izjavljuje ova zanosna Zeničanka.

Nastavlja da koristi isključivo kozmetiku kojom je najviše zadovoljna i koja je nije razočarala već godinama te koja održava njen izgled besprijekornim.

“Moj najbolji beauty savjet djevojkama je da budu svoje, autentične te pune samopouzdanja i da za svaku priliku nose osmijeh jer to je najljepši ukras koji žena može da nosi. Također rad na sebi u svakom smislu, treninzi, vježbe za tijelo i um te planiranje svakog dana i postavljanje konkretnih ciljeva”, navodi Majra Hasanica.

Majra Hasanica (FOTO: Privatni arhiv)

Upitali smo je i koja je tajna njene vitke linije.

“S obzirom na to da treniram odbojku uz to što se bavim modelingom konstantno sam fizički aktivna i pored odbojkaških treninga u sali koristim priliku da treniram i u teretani stoga imam treninge svaki dan te vodim računa o ishrani i svom zdravlju općenito. Treninzi i pravilna ishrana su najbolji recept za zdravo tijelo i zdrav duh”, jasna je naša sagovornica.

Otkriva da trenutno nije u ljubavnoj vezi.

“Trenutno sam slobodna jer radim na određenim planovima i ciljevima koje sam zacrtala te sam više fokusirana na karijeru tako da kada sve ostvarim što sam zamislila i ljubav dolazi prirodno. Ljubav je za mene nešto što nas pokreće i nešto što nam donosi osjećaj topline i naravno najljepši osjećaj koji čovjek može doživjeti”, kazuje ova lijepa Zeničanka.

Majra Hasanica (FOTO: Privatni arhiv)

Priznaje da nema poseban tip muškarca koji je privlači, što se tiče fizičkog izgleda.

“Privlače me prije svega dobri ljudi, oni koji znaju šta žele u životu te naravno pažljivi i romantični. Komplimente primam s osmijehom i naravno drago mi je što ostavljam lijep dojam o sebi s obzirom n na to koliko se trudim u svim sferama života”, poručuje Majra Hasanica.

Ne krije da i u budućnosti želi ostvariti što više saradnji u modelingu.

“Želim da učestvujem na revijama u inostranstvu, da u odbojci postignem još bolji rezultat i podignem svoj uspjeh na još veći nivo. Također, želim da završim fakultet i radim u željenoj profesiji, da proputujem svijetom, ostvarim sve svoje snove i da se kroz nekih desetak godina ostvarim kao supruga i majka”, završava naša sagovornica.

Majra Hasanica (FOTO: Privatni arhiv)