HUSNETA TUPKOVIĆ: Prava ljubav nema kraj i ja je čekam

Husneta Tupković iz Tuzle već dugi niz godina uspješno se bavi modelingom i u razgovoru za dobarportal.net ističe da je uvijek voljela da se predstavi djelima jer riječi i djela kod mnogo ljudi, nažalost nisu ujednačeni

Napominje da je za sve što ima u životu morala dobro da se potrudi.

„Bachelor sam ekonomije, trenutno na master studiju, zaposlena žena koja se između ostalog bavi i brendiranjem turizma podmajevičkog kraja i pisanjem projekata za društvenu zajednicu. Družim se sa pozitivnim ljudima i ne trošim vrijeme na razna ubjeđivanja, rasprave i svađe. Da moguće je žena koja ne zvoca, možda jer nema kome (smijeh), šalim se. Nisam to nikad radila“, govori Husneta Tupković.

Husneta Tupković (FOTO: Privatni arhiv)

Dodaje da svaka djevojčica ima interes prema modelingu, ali da je nju život vukao uvijek na neku drugu stranu.

„Uvijek sam više značaja pridavala obrazovanju i radu nego modelingu, ali eto uvukla sam se u taj svijet mogu reći na velika vrata, tako što sam prvi put stala na modnu scenu i postala Miss Federacije Bosne i Hercegovine. To je zaista bilo nešto veliko za mene. Od tad se moj život primijenio. Kad pogledam sa ove distance bas je to bio lijep period života, kao i sve poslije toga što mi je bavljenje tim poslom, za mene hobijem donijelo“, iskrena je ova zanosna djevojka.

Navodi da više koristi preparativnu kozmetiku u odnosu na dekorativnu.

„Od uvijek sam voljela, kupovala i koristila razne maskice za lice, kremice, isprobavala razme umivalice, dok nisam našla one koje su idealne za moju kožu. Trudim se da moja kozmetika bude na prirodnoj bazi, a i trudim se da koliko god mogu biram kozmetiku domaćih proizvođača. Čisto i odmorno lice je uvijek lijepo i sa šminkom i bez nje“, kaže naša sagovornica.

Husneta Tupković (FOTO: Privatni arhiv)

Smatra da je genetika najviše zaslužna za njenu vitku liniju.

„Generalno ne volim slatkiše i ne jedem puno, tako da nema nikakve tajne, jednostavno sam takva. Natjeram se na trening pa to traje po 2-3 mjeseca pa opet nastavim po starom i tako“, izjavljuje Husneta Tupković.

Ne krije da potpuno podržava estetske zahvate te je mišljenja da je mnogima olakšalo život.

„Što se mene tiče, da, čim primjetim da mi nešto fali, podvrgnut ću se estetskom zahvatu bez problema. Za sad kad pogledam u ogledalo nemam zamjerku“, jasna je lijepa Tuzlanka.

Husneta Tupković (FOTO: Privatni arhiv)

Upitali smo je i da li je u emotivnoj vezi i šta za nju predstavlja ljubav.

„Hmm, kako za koga (smijeh), šalim se, nisam. Ljubav je povjerenje, podrška i strast koji dvoje ljudi drži zajedno. Za ljubav se treba boriti ali ne izgoriti u toj borbi i jednostavno treba znati kad je kraj. Mada prava ljubav nema kraj i ja je čekam“, kazuje sagovornica.

Nadalje, priča i kakvi je momci privlače te kako se nosi s komplimentima od strane muškaraca.

„Privlače me odgovorni, ambiciozni, stabilni, samouvjereni sa stavom i kad ga vidiš da se smrzneš. Što se tiče komplimenata, fino se zahvalim. Nažalost, komplimenti su se pretvorili u odgovore na Instagram story, slabo koji muškarac ima hrabrosti na kompliment uživo. Svejedno, cijenim svaki kompliment i volim ga dobiti“, priznaje Husneta Tupković.

Husneta Tupković (FOTO: Privatni arhiv)

A potom nam je otkrila i da li bi se fotografisala naga.

„Mislim da je to prevaziđeno, danas se svi fotografišu goli. Prevaziđena je i golotinja i fama oko iste. Tako da nemam ni problem s tim a ni potrebe za tim“, apostrofira sagovornica.

Na kraju je iznijela i svoje planove za budućnost.

„Vidim se kao uspješnu poslovnu ženu koju ima ko zvati mama“, zaključuje ova ambiciozna Tuzlanka.

Husneta Tupković (FOTO: Privatni arhiv)