AJLA MUJČIĆ: Emocionalni stres može imati vidljiv utjecaj na kožu

Sarajka Ajla Mujčić ima 19 godina i po zanimanju je frizerka. Iako je trenutno zaposlena, već tri godine uspješno se bavi i modelingom.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da prije svega voli modu.

„Volim biti lijepo obučena, našminkana. Uz to, volim da se fotografišem.  Mislim da su ovo moje opsesije koje idu jedna uz drugu. Naravno, sve to začinim vlastitom crtom“, govori Ajla Mujčić.

Dodaje da je u više navrata imala priliku da se suoči s izazovima ovog posla kojeg jako voli.

„Industrija modelinga je izuzetno konkurentna, a veliki broj ljudi žele postati uspješni u ovom poslu. Ovo može postaviti pritisak na modele da zadovolje određene standarde ljepote. Tu je, također, rad u različitim uslovima, nepredvidljivost i naravno, prilagođavanje novim stilovima i zahtjevima tržišta“, kaže ova mlada Sarajka.

Ajla Mujčić (FOTO: Privatni arhiv)

Smatra da se u Bosni i Hercegovini često podcjenjuje umjetnost, a to se sve više dešava i s modnim svijetom.

„Održivost je postala ključna tema u modnoj industriji. S druge strane, modna scena stalno evoluira, a trendovi se mijenjaju s vremenom“, priča naša sagovornica.

Naglašava da nije zagovornica teške šminke.

„Iako volim šminku i redovno se šminkam, važno mi je da moja koža bude iznutra nahranjena i hidratizirana. Koža će vam vratiti samo ono što joj date. S obzirom na to da sam veliki ljubitelj životinja, izbjegavam koristiti šminku koja je testirana na životinjama“, izjavljuje Ajla Mujčić.

Ajla Mujčić (FOTO: Privatni arhiv)

Nastavlja da postoji nekoliko ključnih stvari koje nastoji primjenjivati kod sebe, a to savjetuje i drugima.

„Jako mi je bitna lična higijena. Ono što organizam doživljava u sebi vrlo često se manifestira i vidljivo je ljudima. Zato je važno voditi zdrav život i na emocionalnom planu. Emocionalni stres može imati vidljiv utjecaj na kožu. Nastojte pronaći načine za smanjenje stresa, bilo putem meditacije, vježbi disanja ili hobija koji vas opušta. Ne smijemo zaboraviti na ishranu i fizičku aktivnost koji su ključ zdravog i lijepog izgleda“, ukazuje ova zgodna Sarajka.

Nadalje, napominje da nema univerzalnog pristupa održavanju vitke linije koji odgovara svakome, pa je stoga važno prilagoditi svoje navike i ciljeve svojim ličnim potrebama i uslovima.

„Na sreću, jako brzo sam shvatila šta odgovara mom organizmu i nastojim da se pridržavam toga. Održavanje vitke linije često uključuje kombinaciju pravilne prehrane, redovnog vježbanja i zdravih životnih navika“, jasna je naša sagovornica.

Ajla Mujčić (FOTO: Privatni arhiv)

Poručuje da ljubav može imati različite oblike i značenja.

„Kao i za mnoge, tako i za mene predstavlja jednu od najdubljih i najvažnijih ljudskih emocionalnih iskustava. Ljubav je za mene nježnost, pažnja, briga, suosjećanje i podrška“, navodi Ajla Mujčić.

Ne krije da je privlače mladi, inteligentni, šarmantni i duhoviti muškarci.

„Bez obzira od koga dolazi, kompliment mi uvijek izmami osmijeh na lice. Najviše cijenim komplimente koji dolaze od žena koje su se ostvarile u životu“, iskrena je ova zanosna djevojka

Na kraju apostrofira da je trenutno zadovoljna svojim životom.

„Željela bih ostati svoja, ali i raditi na ličnom rastu i razvoju, postići određene karijerne ciljeve.  U budućnosti bih voljela više putovati, stjecati nova iskustva, upoznati različite kulture i proširiti svoje horizonte“, zaključuje naša sagovornica.

Ajla Mujčić (FOTO: Privatni arhiv)