More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEINOVACIJE, TEHNOLOGIJE I LIDERSTVO: Uspješno završen drugi dan Futures Leaders Summita

    INOVACIJE, TEHNOLOGIJE I LIDERSTVO: Uspješno završen drugi dan Futures Leaders Summita

    Prošao je i drugi dan Futures Leaders Summita, gdje je okupljeno impresivnih više od 300 učesnika iz različitih gradova širom Bosne i Hercegovine i svijeta, stvarajući dinamično okruženje razmjene ideja i iskustava. Ovaj posebni dan Summita bio je obogaćen raznovrsnim panelima, fireside razgovorima i inspirativnim keynote govorima.

    No, Futures Leaders Summit nije samo konferencija gdje možete naučiti nešto novo – to je platforma koja povezuje ljude, pokreće dijaloge i inspirira nove ideje i inovacije. Tokom veoma impresivnog i jako zanimljivog drugog dana, učesnici su imali priliku prisustvovati i razgovarati sa mnogim partnerima i prijateljima događaja, kao i testirati i igrati razne VR i PC igrice u Expo dijelu FLS-a.
    Expo prostor pružio je platformu za kompanije i partnere da predstave svoje inovacije, rad i projekte.

    Specijalne booth aktivnosti od strane BHFF, Authority Partners i USAID inicijativa za izgradnju održivog turizma u Bosni i Hercegovini. Pored umrežavanja, učesnici su preko BHFF booth aktivnosti bolje upoznali sa radom Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini, organizatorima događaja, gdje su volonteri detaljno predstavili prilike i aktivnosti koje Fondacija nudi. Volonteri su prezentirali učesnicima o sjajnom BHFF Tutoring programu i o Passion Projektima koji pomažu scholarima Fondacije da unaprijede svoje liderske i menadžmentske sposobnosti.

    Futures Leaders Summit 2023 (FOTO: Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini)

    Ove godine 300 učesnika potpuno besplatno prisustvuje događaju putem Student+ Granta, specijalnog travel granta gdje su učesnicima omogućili besplatan smještaj, ulaznicu i besplatan prijevoz do događaja. Sjajnu priliku nazvanu Student+ Grant je omogućio organizacioni tim Summita, Fondacija budućnosti u BiH, njeni volonteri, te sjajni prijatelji i partneri događaja: HTEC, Adriatic Metals, SLB, ZenDev, DCCS, Friendly Fire, bh telekom, dm – drogerie markt, design better studio, MONO, Authority Partners, Bingo, EVOLT, Ministarstvo privrede KS, USAID, Grad Sarajevo, Grad Bijeljina, Općina Travnik.

    Prilikama i inovacijama još uvijek nije kraj – još jedan dan nas čeka ispunjen panel diskusijama, keynote govorima, Expo prezentacijama, i još mnogo toga!

    Futures Leaders Summit 2023 (FOTO: Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini)

    Must Read

    spot_img