More
    HomeDOBARDOBRE PRIČENAJVEĆI DOGAĐAJ ZA MLADE LIDERE BiH: Počeo Futures Leaders Summit 2023

    NAJVEĆI DOGAĐAJ ZA MLADE LIDERE BiH: Počeo Futures Leaders Summit 2023

    Najveći događaj za buduće lidere je počeo, pozivajući studente i mlade profesionalce u intrigantni svijet inovacija i liderstva. Kao i prethodnih godina, Futures Leaders Summit se sastoji iz više trackova prema kojima učesnici Summita promišljaju sadašnjost i ponovo zamišljaju budućnost.

    Organizator Summita je Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini koja već od 2015. godine radi s ciljem da kroz edukaciju, tehnologiju i liderstvo osnaži studente i mlade profesionalce Bosne i Hercegovine.

    Prvi dan Futures Leaders Summita je započeo u raznim prestižnim kompanijama širom Sarajeva poput HTEC, Zira, Fablab, Dizart i mnogim drugim. Nakon dana ispunjenim radionicama i posjetama fantastičnim kompanijama, Futures Leaders Summit je svečano otvoren od strane Milan Kusmuka, BoD člana Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini.

    Svečana ceremonija otvaranja Futures Leaders Summita počela je u Domu mladih, gdje je nakon ceremonije prvi keynote govornik FLS’23 bio dr. Edhem “Eddie” Čustović, osnivač Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini sa njegovim izvanrednim govorom “Od ideje do globalne zajednice: Promjena kreće od vas”.

    Ranije tog dana, održana je press-konferencija u amfiteatru Doma mladih gdje su partneri i govornici imali priliku da predstave svoje razloge dolaska na Summit, kao i da dodatno objasne važnost događaja za buduće lidere širom Bosne i Hercegovine.

    Futures Leaders Summit 2023 (FOTO: Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini)

    Na press konferenciji su pričali:

    Asja Vrabac – Marketing menadžerica Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini i Event organizator Futures Leaders Summita,
    Dr. Edhem “Eddie” Čustović – Osnivač Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini
    Gordana Buccisano – Senior biznis i marketing izvršioc
    Valerija Ereš – Marketing specijalista u ZenDev-u
    Anesa Budim-Kovač – direktorica operacija i predstavnica Authority Partners
    Paul Cronin – Izvršni direktor i CEO Adriatic Metals
    Karl Wurster- Direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH

    “Ove godine, zahvaljujući svim našim partnerima, osigurali smo skoro 100.000 KM mladim ljudima za putne troškove, smještaj, hranu i sve ostale troškove. Cilj je da finansijska barijera ne postoji. Imamo zaista kvalitetne i inspirativne govornike o raznim temama, ali ne smijemo zaboraviti da je možda najvažniji faktor ovih konferencija to da mladi imaju mogućnost da se međusobno upoznaju”, rekao je Čustović.

    Još mnoge uzbudljive avanture, aktivnosti, paneli i govori su planirani u naredna dva dana, tako da pratite društvene mreže Futures Leaders Summita i budite dio konferencije iz vašeg doma.

    Must Read

    spot_img