I OVO JE BIH: Preko 100.000 KM uloženo u dolazak studenata na Futures Leaders Summit

Uspješno je završen treći godišnji Futures Leaders Summit – tri dana ispunjena fantastičnim aktivnostima, inovacijama, govorima, radionicama i još mnogo toga! U periodu od 15. do 17. decembra u Domu mladih, Sarajevo, se održao Futures Leaders Summit 2023, organiziran od strane Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini.

Ovaj Summit je jedan od načina da se okupe studenti i mladi profesionalci iz čitave Bosne i Hercegovine koji su kroz keynote sesije, posjete firmama, radionicama i networkingu proširili svoje znanje i postali izvrsni lideri sutrašnjice!

Sa ovogodišnjom temom “Rethinking the Present. Reimagining the Future”, FLS’23 je proširio svoje vidike izvan tradicionalnih STEM područja što je osiguralo da svi učesnici imaju priliku da se povežu i uživaju na Summitu.

Edhem Čustović (FOTO: Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini)

Summit je sjajno prošao, gdje smo ugostili preko 40 stručnih predavača širom svijeta koji su govorili na temu promišljanja sadašnjosti i ponovnom zamišljanju budućnosti, kao i radionicama predstavljenih u 3 treka: Game On: The Potential of Digital Entertainment, Building Transformative Communities, i Emerging Technologies and Their Impact on Society.

Sa preko 450 posjetilaca i učesnika, za 300+ učesnika je izdvojeno 100.000KM da prisustvuju ovom događaju potpuno besplatno, pokrivajući njihove troškove putovanja, smještaja i ulaznice. Futures Leaders Summit je pravi pokazatelj i produkt moći volonterizma i timskog duha Fondacije budućnosti u Bosni i Hercegovini.

Također, zahvaljujući našim sjajnim partnerima i prijateljima događaja: HTEC, Adriatic Metals, SLB, ZenDev, DCCS, Friendly Fire, bh telekom, dm – drogerie markt, design better studio, MONO, Authority Partners, Bingo, EVOLT, Ministarstvo privrede KS, USAID, Grad Sarajevo, Grad Bijeljina, Općina Travnik. Uz podršku ovih fantastičnih kompanija i sjajnih volontera i zaposlenika Fondacije, ove godine je
FLS’23 blistao u posebnom sjaju!

Pored izvanrednih keynote govora, radionica i networkinga, ponovo ove godine je održana svečana dodjela Vera Šnajder Nagrade na prvom danu Summita. Nagrada je uručena Dini Karamuratović i Majri Šišić Čaluk od strane prošlogodišnje pobjednice, Amine Tucak-Smajić.

Dodjela Vera Šnajder Nagrade (FOTO: Fondacija Budućnosti u Bosni i Hercegovini)