More
  HomeDOBARZANIMLJIVOSTIRETRO MERKUR U JARCU: Muka stvara junaka!

  RETRO MERKUR U JARCU: Muka stvara junaka!

  U ovoj godini, preostao nam je još jedan, ali vrijedan izazov. Radi se o retrogradnom Merkuru koji svoju kontra putanju počinje 13. 12. na 9° Jarca i završava je 1. 1. na 22 ° Strijelaca. Ovakav Merkur nas dovodi do prepreka u logici i komunikaciji, no pozitivna strana istih je činjenica da nakon prevazilaska ovih prepreka, Vaša iskustva koja su povezana poslovanjem i nekim teškim ljudskim međuodnosima postaju jednom zauvijek riješena.

  Ovakav Merkur dok je u znaku Jarca nosi jako disciplinovanu energiju koja kao posljedicu daje mogućnost da napokon savladao vještine koje se tiču logike i komunikacije u kojoj imamo ograničavajuće koncepte saradnje. Takav Merkur nije loš, on je samo principelan i uči nas da se prema svemu odnosimo sa mjerom i da shvatimo da emocijama nije mjesto u poslovanju i u logičkom usmjeravanju rada i djela. Meni lično omiljena stvar sa retrogradnom putanjom Merkura u Jarcu je osnaženje čvrstine ličnosti samo ukoliko smo sposobni da se koncentrišemo i participiramo u bilo kom vidu teških komunikacija. Jednostavno, ovakav Merkur potvrđuje izeku da je muka stvorila junaka.

  No šta sa njegovom poslijednjom putanjom krajem godine u znaku Strijelca? Koliko god bila zbunjujuća i usmjerena tako da konstantno i u nedogled ispituje našu sposobnost samopouzdanja, ova kretnja nam je dokaz da ćemo biti zadovoljni sa onim gdje smo morali biti fokusirani da u muci silnog razmišljanja u sebi stvorimo junaka ili junakinju. Nemoguće je kako tako kratak period će se činiti dugim, ali kako će plodovi istog nama donijeti osjećaj snage i stabilnosti koju ranije nismo imali! Jako je značajno da pri ulasku ovakvog Merkura u znak Strijelca shvatimo da ne trebamo još uvijek reagirati kroz optimizam i volju koja je nastala.

  Svakako, za razliku od Jarca, Strijelac je egzil za Merkur, pogotovo retrogradno pozicioniran, stvara nestrpljivost i nervozu da novonastalo znanje pretvorio u praksu. Pri tome, jako naglašen optimizam je doslovno bajkovit i može stvoriti jako neozbiljan dojam kod naših sugovornika. Ovakav Merkur će se stabilizirati nekada od 7. 1. do 10. 1. Tek od tad je vrijeme da počnemo primjenjivati junačku stranu sebe u našim logičkim i komunikacijskim poduhvatima.

  Kada posmatramo odnose sa drugim planetima, ovaj retrogradan Merkur nudi relativno dobru vibraciju. Svoj početak unosi kao nedvosmisleno jakim stavovima kako cilj opravdava sredstvo. Njegova harmonija sa Venerom nam je obećanje da će transformacija koju imamo pred sobom nas uspješno dovesti do boljih prilika u karijeri, a dati će nam i moć da u ljubavnom kontekstu stvari svedemo na nivo obostranog zadovoljstva. U najtežem slučaju, situaciju ćemo opet sagledati i tačino znati što treba da uradim kako bi riješili trenutni status quo. Harmoničan odnos sa Jupiterom nas uvjerava da ćemo moći kroz pozitivan stav izdržati jaku saturnovsku disciplinovanu energiju i da se isplati žrtva koju dajemo.

  Sve vrijeme ćemo imati preklapanje Sunca i Merkura. Ovo stanje nam je dobro jer ćemo imati moć da realno sagledamo naš ego, a istovremeno ćemo kroz sitne nesporazume imati realan stav iznati što da popravimo. Jedini disharmoničan odnos će biti sa Neptunom i nastati će zbog silnog pritiska i umora od discipline. Stanja u kojima će se škrtariti na riječima i davati sa umanjena percepcija svemu što odskače od logičkog i opipljivih doprinijeti će totalnoj sumnji u mekane, duhovne stvari i vještine. Tako je moguće da ćemo steći krive dojmove i neke stvari postaviti na osnovi predrasude. Plan je ostaviti sve vrste povezivanja i akcije iza 7. 1.

  Ovaj Merkur će imati intenzivno djelovanje na znak Raka, koji će posjedovati čvrstinu i disciplinu, ali njegova mekanost i emotivnost će ovdje naletjeti na barijeru. Rakovi bi mogli osjećati se usamljeno i otuđeno. Bitnost je da nastoje komunicirati sa osobama koje im hrane senzibilitet i da ne zapostavljaju emotivnu higijenu. Jarčevi će odlično podnositi ovakav Merkur. Biće u stanju završiti sve što su zamišljali, ali prethodno će zaista morati usporiti i ići korak po korak. Kraj sezone ovog retrogradnog Merkura bi mogao biti ekscentrična pojava za njih što može stvoriti stavove za neke osobe koji su prekruti ili izvitopereno realni radi nedostatka senzibiliteta. Jako je značajno da se osjećaj iritabilnosti i nervoze dovede pod kontrolu!

  Strijelac će isto ovaj period jako dobro iskoristiti. Njegov autoritet i integritet će pokazati značajnu čvrstinu i kao takav će ispuniti sve što bude potrebno. Jako bitno je da ne ide do posljednjih atoma optimizma i energije. Ovaj znak će biti pod najvećim rizikom od svih da sagori u zadnjoj sezoni retrogradnog Merkura. Redovan odmor je nešto što je jako bitno da se ispuni zamišljeno. Bolesni nikome ne trebate! Najteže će ovaj period podnositi Blizanci. Mogućnost lepršave i nježne komunikacije sada će biti nemoguće ostvariti. Sve će biti pod rokovima, ciljevima i računicama. Za vibrantne blizance ovaj period će nositi mnogo izazova. Slično kao i kod Rakova, bitno je da se nađu prijatelji sa kojima će se njegovati komunikacija i racionalna higijena. Pogotovo je težak period ulaska Merkura u Strijelca!

  Počinje period obrade solarnih horoskopa. Vrijeme je da se već javite, jer naš servis iste radi do 1. 3. 2024. Naravno, otvoreni smo za sve vidove konsultacija. Pošaljite upit na mail akristaloterapija@gmail.com ili nam pišite u javnu konverzaciju u našoj Facebook grupi Duhovna Podrška https://m.me/ch/AbbcRWnaxz65VIdk/

  Must Read

  spot_img