NIKA NIŽIĆ: Modeli su puno više od lijepih lica i zgodnih tijela

Nika Nižić iz Ljubuškog ima 16 godina i već nekoliko godina uspješno se bavi modelingom.

Ova učenica sam drugog razreda ekonomske škole za dobarportal.net ističe da ljubav prema modelingu gaji od djetinjstva, a prvu reviju je imala sa četiri godine.

“Od malih nogu sam po kući, za svoje roditelje, nosila modne revije. Kasnije se to pretvorilo u pravu ljubav gdje sam još kao mala djevojčica koja još nije išla u školu, ali je šetala modnim pistama, nosila revije za mostarske dječije butike”, kaže Nika Nižić.

Nastavlja kako mnogi ne znaju da se i njena mama bavila modelingom te je vjerovatno to nešto i naslijedila od nje.

“Najveći izazov je usklađivanje školskih obveza i obveza koje imam kao model. A ponekad mi je izazov i to otići na kavu s curama ili snimiti neku promociju”, iskrena je ova djevojka.

Nika Nižić (FOTO: Privatni arhiv)

Dodaje da općenito ne koristi puno kozmetičkih proizvoda.

“Imam prilično zahvalnu kožu kojoj ne treba puno preparata. A moj savjet drugim djevojkama je da nikada, ali nikada ne zaspite s make-upom. Koliko god umorne bile, moramo naći vremena da se umijemo i očistimo lice”, kaže naša sagovornica.

Upitali smo je i koja je tajna njene vitke linije.

“Činjenica da imam brz metabolizam i da u obitelji nemam onih koji se muče s kilogramima”, izjavljuje Nika Nižić.

Nika Nižić (FOTO: Privatni arhiv)

Potom nam je kazala i na šta je najviše ponosna u dosadašnjoj karijeri.

“Najviše sam ponosna na činjenicu da nisam posustala i odustala od ostvarenja svog dječijeg sna te da nisam dopustila da me pojedini zločesti komentari poljuljaju”, navodi ova mlada Ljubušakinja.

Zatim otkriva šta za nju predstavlja ljubav.

“Prihvaćanje drugoga onakvim kakav jeste bez pokušaja da ga mijenjam i da pred tom osobom budem ja-svoja -e to je ljubav”, naglašava naša sagovornica.

Nika Nižić (FOTO: Privatni arhiv)

Napominje da se s komplimentima različito nosi, ovisno od koga su upućeni i s kakvom namjerom.

“Nekada mi laskaju, ali isto tako znam se i osjećati neugodno. U svakom slučaju, kompliment prihvatim s osmijehom i zahvalim se”, podvlači Nika Nižić.

Na kraju je iznijela i neke svoje želje za budućnost.

“Želim ostati svoja, završiti školu, baviti se modelingom što duže i pokazati da su modeli puno više od lijepih lica i zgodnih tijela”, zaključuje ova ambiciozna Ljubušakinja.

Nika Nižić (FOTO: Privatni arhiv)