More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEEMIRA MEKIĆ: Sve što pravilno tretiramo danas, bit će očuvanije sutra

    EMIRA MEKIĆ: Sve što pravilno tretiramo danas, bit će očuvanije sutra

    Emira Mekić ima 31 godinu, rođena je u Bijelom Polju, malom gradu na sjeveru Crne Gore i sa pet i po godina je došla u Sarajevo. Od tada je Sarajevo postalo njen grad u kojem živi, ostvaruje se i radi kao samostalna poduzetnica Beauty Studia EM-salona.

    Završila je medicinsku školu, smjer fizioterapeutski tehničar te kroz godine rada i nadogradnje stekla zvanje kozmetičara, a također se bavi i modelingom. U razgovoru za dobarportal.net ističe da je za nju ulazak u svijet salona ljepote posebna priča te da nikada nije pomislila da će je život odvesti u ovom pravcu.

    “S prvim radnim iskustvom rodila se i moja vizija, želja da se ostvarim u tom pravcu i da salon postane moj život i mogu reći najveća ljubav. U tome svemu umijeće ima i moj prvi poslodavac, Medina, žena veliki borac i majstor svog posla, naučila me mnogo u mom poslu i dala značajne smjernice kada su moji početci u pitanju. Moja misija za uspjehom, nadogradnjom znanja i usavršavanjem se nastavila kroz dalji rad i prije tri godine zvanično se ostvarila kao samostalna poduzetnica Beauty Studia EM-salona koji nudi sve usluge za njegu tijela. Trenutno iza mene stoji skoro 15 godina radnog iskustva, veliki broj obuka i dugogodišnji klijenti koji su u cjelokupnom mom radu imali veliku ulogu i veliku podršku u istrajnosti do ostvarenja”, priča Emira Mekić.

    Emira Mekić (FOTO: Privatni arhiv)

    Ne krije za nju njega ima poseban značaj te da pažljivo bira stvari kojima tretira svoje lice i tijelo.

    “Nisam zagovornica teške šminke, pudera i slično pa i u mojoj torbi za lice uvijek je hidratantna-hranjiva krema kao broj jedan, tonirani serum, rumenilo, lajner i maskara. Imam svoj jednostavni stil šminkanja tako da ne gušim kožu preparatima”, kaže naša sagovornica.

    Njen glavni beauty savjet drugim djevojkama nevezano za godine i dob je da maksimalnu pozornost daju na pravilnom njegovanju svoje prirodnosti i očuvanju zdravog izgleda i stanja.

    “Ljepota se krije u njezi i sve što pravilno tretiramo danas, bit će očuvanije sutra i kroz dalje godine. Njega nije ugušena koža i teška šminka da napomenem, a ni prekomjerna upotreba kojekakvih preparata koji nose samo reklamu”, navodi ova mlada djevojka.

    Emira Mekić (FOTO: Privatni arhiv)

    Naglašava da nema ništa protiv estetskih zahvata ako se radi o ispravljanjima nepravilnosti na tijelu ili iz medicinskih razloga.

    “Sve što je u nekim granicama mi je uredu, i ako će ta korekcija popraviti stanje nečijeg života i unutrašnjeg zadovoljstva. Ja za sada na sebi ne bih mijenjala ništa. Poštujem djelo prirode i prirodnosti kada je moje tijelo u pitanju”, jasna je Emira Mekić.

    Dodaje da je modeling njen dječji san koji i danas živi i čuva kroz određene angažmane, u onoj mjeri koliko može paralelno raditi pored salona.

    “Svaki angažman je priča za sebe i novi izazov. Uživam u fotografisanju i drago mi je što tako učestvujem u izgradnji nekih projekata, predstavljanja brendova i slično. Aktivno radim neke domaće brendove i poseban značaj imaju mi novonastali, oni koji su u tek u fazi svog rađanja i razvoja jer njih doživljavam kroz svoju priču poduzetništva i rado tu učestvujem. Izazov mi je biti dio nečijeg početka takoreći. Tu su naravno revije naše dizajnerice Emine Husedžinović Ibrahimović, koje s ljubavlju nosim”, izjavljuje sagovornica.

    Emira Mekić (FOTO: Privatni arhiv)

    Nastavlja da također odaje veliko poštovanje svim domaćim dizajnerima i brendovima koji se trude održati neki vid modne scene u Bosni i Hercegovini.

    “Nažalost naša država ne polaže dovoljno prostora i pažnje toj oblasti, nadam se da će kroz budućnost svijest i kultura mode malo više zaživjeti. Kada je riječ o mom stilu i kombinacijama ja sam zaljubljenik u haljine, damski stil, volim sve što naglašava ženstvenost i odiše elegancijom”, kazuje ova lijepa djevojka.

    Kada je njen izgled u pitanju, tvrdi da je možda i previše aktivna, te da tako čuva vitku liniju.

    “Pored svakodnevnog rada nekada eto i na dva posla, redovno idem na treninge u teretanu kako bih očuvala svoje tijelo da izdrži težinu mog posla u salonu. Naravno, genetika ima tu svoje mjesto, ali i ishrana. Veliki sam ljubitelj slatkiša što se po mom izgledu nikada ne bih reklo. Moram reći da 15 godina zbog celijakije živim bezglutenski režim ishrane, ali i nevezano za to, trudim se da živim zdravo”, obrazlaže Emira Mekić.

    Emira Mekić (FOTO: Privatni arhiv)

    Smatra da je nažalost danas teško biti uspješna i samostalna žena, nevezano za izgled jer ljepota dolazi kao još jedna karika više.

    “Mislim zbog svih okolnosti i situacija da je danas postalo jako teško i biti žena, unatoč obrazovanju i svemu, vizija i gledanje žene na balkanskom tlu nekako imam osjećaj da ostaje na nepomičnoj tački. Uvažavam podršku dragih ljudi i to je ono što stavljam na prvo mjesto kako bih se manje obazirala na težinu predrasuda okoline i mišljenja”, ukazuje naša sagovornica.

    Potom nam otkriva da trenutno nije u ljubavnoj vezi.

    “Posvetila sam se u potpunosti poslu i za ljubav vrijedi ako se dogodi, ne forsiram ništa. Vodim se dobro poznatom, bolje sam, nego s bilo kim”, konstatuje ova zanosna djevojka.

    Poručuje da su njeni planovi za budućnost uvijek veliki, ali da ih nikada ne iznosi do kraja.

    “Naravno to je podizanje salona na još veći nivo, što uslugom, što upošljavanjem. Osim posla, želim se ostvariti i na drugim privatnim poljima u životu i što je najbitnije sačuvati svoje zdravlje jer to je ono što nam je najpotrebnije kako bi mogli sve drugo”, zaključuje Emira Mekić.

    Emira Mekić (FOTO: Privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img