EDNA HASINOVIĆ: Mi biramo kako ćemo se nositi sa izazovima

Edna Hasinović iz Gračanice ima 20 godina i studentica je druge godine tržišnih komunikacija, a već nekoliko godina uspješno se bavi modelingom.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da je uvijek voljela da se fotografiše i bude ispred kamere.

“Prije otprilike 2-3 godine zakoračila u svijet modelinga iz hobija i tu sam i danas gdje zaista radim na tome da konstantno napredujem i unapređujem svoje sposonbnosti. Uvijek me raduje nova saradnja i upoznavanje osoba kroz neki projekat, jednostavno to je moja strast”, govori Edna Hasinović.

Edna Hasinović (FOTO: Almir Durgut)

Nastavlja da u modelingu kao i u bilo kojem drugom scenskom poslu ima mnogo izazova.

“Mi biramo kako ćemo se nositi sa izazovima. Za svaki uspjeh je presudno da se nosimo sa javnosti i toliko ne fokusiramo na komentare, ukoliko smo sigurni da radimo ispravnu stvar i ono što zaista želimo jer zaista nemoguće je svakome se svidjeti. U modelingu postoji zaista puno izazova i to se može uvijek dobro iskoristiti ukoliko smo dovoljno spremni i sposobni da na pravi i pametan način iskoristimo priliku. Jedina bitna stvar je da smo svjesni sebe i svojih vrijednosti”, kaže ova zanosna djevojka.

Potom nam je otkrila i šta sve sadrži njena kozmetička torbica.

“Kozmetika koju najviše koristim je tonik za lice i SPF uz ostalu njegu, ali to mogu izdvojiti kao posebne stvari bez kojih moja rutina ne bi bila potpuna. Smatram da svaka djevojka treba prije svega da brine o svojoj pravilnoj i redovnoj njezi lica jer će samim time i šminka ljepše izgledati na licu i to će zapravo u full-u biti uredno i čisto, dakle, njega lica pa sve drugo”, priča sagovornica.

Posebno je ponosna što je ostvarila ulogu u muzičkom spotu za pjesmu “Dva drugara” koju izvodi Ibro Bublin.

“Dogovor za saradnju se odvijao preko Instagrama, i stvarno je bilo super biti dio jednog ovakvog tima, i učestvovati u jednom predivnom projektu. To je zaista nešto što se uvijek pamti, i prije svega smatram da nema cijenu prvenstveno to što sam upoznala tako predivne i kvalitetne osobe. Više sam nego zadovoljna spotom i pjesmom i u konačnici se to sve lijepo poklopilo, a iskreno i vrijedno smo radili”, izjavljuje Edna Hasinović.

Dodaje da trenutno nije u ljubavnoj vezi.

“Za mene je ljubav prvenstveno podrška i poštovanje, kao stub ljubavi, kada je to osoba koja ti želi dobro i inspiriše te da radiš bolje stvari sa svojim životom iz dana u dan. Ljubav je kada su moja sreća i tuga njegova još veća”, jasna je ova harizmatična djevojka.

Edna Hasinović (FOTO: Stefan Miljić)

Ne krije da je privlače prvenstveno momci koji imaju ambicije.

“Svi smo mi bića prvog utiska i naravno da će me uvijek prvo privući fizički izgled ali definitivno nešto što me može zadržati jeste da ima ambiciju ka nečemu i da se karakterno poklapamo”, kazuje sagovornica.

Tvrdi da su komplimenti jedan divan gest i da joj prijaju.

“Volim kada čujem ili pročitam nešto lijepo o sebi, a moram da budem iskrena i da kažem da mi je uvijek puno draže bude kada dobijem komplimente od lijepe i uspješne žene ili djevojke”, podvlači Edna Hasinović.

Edna Hasinović (FOTO: Almir Durgut)

Upitali smo je i da li bi se fotografisala naga ako dobije neku takvu ponudu.

“Već smo spominjali prethodno izazove u modelingu i smatram da je također ovo jedan od njih. Uvijek postoje neke granice normale i zavisi sve u kojoj mjeri i na koji način to treba da se iznese, ali ukoliko je to neko jednostavno i prosto fotografisanje onda definitivno ne”, naglašava ova lijepa djevojka.

Na kraju je iznijela i svoje planove u budućnosti.

“Želim da što više radim na sebi, da gradim bolju verziju sebe, da unapređujem svoju karijeru i da nastavim studirati, to su mi primarni planovi”, zaključuje sagovornica.

Edna Hasinović (FOTO: Stefan Miljić)