More
  HomeDOBARDOBRE PRIČESTJUARDESA EMRA PORČA: Moj život se preko noći promijenio

  STJUARDESA EMRA PORČA: Moj život se preko noći promijenio

  Emra Porča iz Zenice trenutno živi u Dubaiju, a ova 22-godišnja medicinska sestra odnedavno radi za Emirates, jednu od najprestižnijih aviokompanija.

  U razgovoru za dobarportal.net ističe da afinitet prema avijaciji gaji još od srednjoškolskih dana.

  “Oblast je koja nudi uzbudljiv tempo života te prostor za ostvarivanjem u karijeri. Mogu reći da se moj život preko noći promijenio donijevši odluku da okušam svoju sreću. Emirates na mjesečnoj bazi vodi Open days u Sarajevu i Banja Luci pa je samim time bilo veoma pristupačno”, kaže Emra Porča.

  Dodaje da je posao stjuardese izuzetno zahtjevan zbog radnog vremena, fizičke spremnosti, rada pod pritiskom i susretanja različitih kultura.

  “Stjuardese su odgovorne za sigurnost putnika tokom leta. Obučeni smo za rješavanje hitnih situacija, kao što su evakuacije aviona i pružanje prve pomoći. Važno je imati pravu obuku i spremnost za sve aspekte posla kako bi se uspješno nosili s tim izazovima”, priča sagovornica.

  Napominje da je najveća odgovornost stjuardesa sama sigurnost putnika.

  “Sa kvalitetnom uslugom, profesionalizmom, timskim radom, fleksibilnosti, obukom i obrazovanjem osiguravamo pozitivno iskustvo svim našim putnicima tokom leta i doprinosimo uspješnijoj karijeri”, navodi ova mlada Zeničanka.

  Prema njenim riječima, svaki radni dan je novo iskustvo i svaki grad koji posjeti ima svoje autentične čari i doživljaje.

  “Do sada bih izdvojila Singapur. Singapur je jedan od najfascinantnijih i raznolikih gradova-država u svijetu zbog svoje futurističke arhitekture, multikulturalnosti, gastronomske scene, čistoće, sigurnosti i stabilnosti. Singapur je raskrižje različitih kultura i naroda”, govori Emra Porča.

  Smatra da predrasude prema uspješnim i lijepim ženama i dalje postoje u različitim društvima i kulturama, te da su iste nepravedne i nerealne.

  “Važno je raditi na razbijanju takvih predrasuda i promovirati ravnopravnost i poštovanje prema svim ljudima, neovisno o njihovom izgledu ili uspjehu. Svaka osoba zaslužuje priliku da bude vrednovana na temelju svojih sposobnosti i karakteristika, a ne na temelju predrasuda”, izjavljuje sagovornica.

  Nastavlja kako joj je Emirates i sam život u Dubaiju pružio velike mogućnosti za napredak u karijeri.

  “Kroz par godina želim da se ostvarim kao trener medicine na koledžu za avijaciju i uz to da još uvijek imam svoja krila i nastavim otkrivati svijet”, jasna je ova ambciozna Zeničanka.

  Na kraju razgovora uputila je poruku svim mladima.

  “Vaša budućnost je u vašim rukama. Koristite svoju mladost kao priliku za rast i ostvarenje svojih ciljeva. Vjerujte u sebe, učite i rastite, brinite o sebi i kao što vidite čak i samo nebo nije granica”, zaključuje Emra Porča.

  Must Read

  spot_img