More
  HomeDOBARZANIMLJIVOSTILUNARNA ELKLIPSA: Svjetlost na kraju koridora tame

  LUNARNA ELKLIPSA: Svjetlost na kraju koridora tame

  Nakon ulaska u koridor tame, vrijeme je da osjetimo da naša energija se polagano oporavlja. Uskoro će kraj ovog koridora označiti lunarna elklipsa koja nastaje tako što sjenka Zemlje pada na mjesec. Kako bi ovaj fenomen nastao, jako je značajno da osjetimo aspekt opozicije Sunca i Mjeseca. Sunce je uvijek predstavljeno kao obris i individualnost ega. Kao takvo, doprinosi našoj individualnosti bolje sagledavanje naše ličnosti.

  Čovjek je zapravo, najveći neprijatelj sam sebi. Ovo nije usmjereno u kontekstu da je čovjek čovjeku vuk! Mi smo svi sposobni izgubiti fokuse na suštinu, pa samim time zaboravimo zbog ličnih ciljeva koji zapravo nisu duševni mehlem, oštetimo najbitnije što je zaduženo za zdravlje našeg ega. Ta situacija je nešto što opisuje upravo ovaj tip opozicije sa kojom ćemo se suočiti 28. 10. ove godine. Sunce, koje je pozicionirano u Škorpionu upravo predstavlja ego koji ima dozu potrebe za samouništenjem. Pozitivna strana ovakvog Sunca jeste jaka instinktivnost. Bitno je isto objasniti poziciju Mjeseca u Biku. Takav mjesec ima negativnu osobinu u kojoj je sklon pretjeranom zadovoljstvu, ali stabilnost i zaštitništvo je pozitivna osobina ovakvog Mjeseca. Recimo da lunarna elklipsa predstavlja priliku da dobro uočimo gdje je ova iscrpljujuća energija u koridoru tame dovela do toga da sami sebi budemo neprijatelji.

  Kada smo već pomenuli opoziciju, unatoč popularnom mišljenju da su opozicije negativni aspekti, moje mišljenje je da opozicija daje i dobro i loše. To zavisi upravo o nama! Treba shvatiti planete koje su sukobljene u formi opozicije da su to krajnosti naše osobnosti koje su izazvane trenutnom pozicijom tih planeta. Dakle, rješenje toga je u harmonizaciji našeg ponašanja. U slučaju ove opozicije, ego većine je impulsivan i agresivan. Takvo stanje ega se kopira i na nas. Kao što sam gore napomenula, ciljevi koje smo postavili impulsivno, u želji da budemo zadovoljniji sobom se lako mogu iskazati kao destruktivni. Tako onda, u centru dešavanja je Mjesec u Biku koji je u sjenci i moramo naći snage da ga potražimo. Ovaj Mjesec nam diktira da destrukciju možemo samo izbjeći ukoliko racionaliziramo što nam je potrebno kako bi nam bilo ugodnije i ljepše dok se borimo da ostvarimo cilj. To nije sebično! To je nužno. Bik uvijek teži ka tome da se dobro osjeća, upravo iz razloga što tako posjeduje veću stabilnost. Ovo nam govori da u opoziciji koja slije je potrebno tražiti moment u kom ćemo se odmoriti i usmjeriti ka stabilnom tlu kako bi imali prostor i fokus da razlikujemo instinkt od impulsa, te se na taj način spasimo.

  Posebno je značajno da će ova opozicija izvršiti i harmonizaciju Saturna u ribama, pa tako većini doprinjeti tome da vide jasno klimaks pojave prepreka i ograničenja koja su do sada remetila ostvarenja raznih planova, pogotovo onih bitnih za emocionalnu vezanost među ljudima.

  Ovu pomrčinu Mjeseca će najbolje doživjeti Djevica koja će postati dosta stabilnija i svoje emocije držati pod kontrolom. Pronaći će magičan način kako se boriti protiv nervoze i iritacije, a moguće je da će sakrivene detalje vezane za emocije koje do sada nije uspjela posložiti pronaći  jako brzo i spontano.

  Drugi znak koji će od ove eklipse osjetiti korist je znak Riba. Ovi senzualni čudaci će imati poseban šarm u ovom periodu. Njihova intuicija će nepogrešivo voditi do mjesta gdje će svaka emocija biti na mjestu i sigurna. Svaki princip destrukcije i impulsivnosti će gasiti u momentu kada isti uoče. Ovo će dati Ribama jako human impuls da emocionalno osnažuje ljude. Samo, drage Ribe! Nemojte zaboraviti da takva stanja mogu mnogo da iscrpe. Nastojte prepoznati kad ste umorne.

  Treći znak koji će pronaći olakšanje je Jarac. On je bio pod enormnim pritiskom u posljednje vrijeme. Sadašnja situacija stvoriti će stabilnost koji će Jarac jedva dočekati i svoju praktičnost tu usidriti. Ova praktičnost za sobom će povući kreativnost ili produktivnost, pa će tako na noć lunarne eklipse biti moguć “Eureka!” Moment za većinu Jarčeva. Ovo je isto period u kom bi njihova aktivnost mogla prirodno padati, pa bi se tako ovaj znak uspio odmoriti.

  Četvrti znak koji će u ovoj eklipsi pronaći umirenje i stabilne emocije je Rak. Ukoliko je pozicija Mjeseca u ovom znaku (pogotovo žene) moguće je u ovom periodu upotpunjenje emocija i doživljaji sa partnerima koji bi mogli podići vibraciju ega Rakovima. Oni pripadnici ovog znaka koji imaju problem sa samopouzdanjem, u ovom periodu mogli bi naći neko trajnije rješenje.

  Naravno, i dalje stojim na raspolaganju za konsultacije kroz ovaj izazovni period i uvjerena sam da ovakve situacije od nas stvaraju nešto posebno. Javite se putem maila: akristaloterapija@gmail.com ili u konverzaciji na Facebooku Duhovna podrška: https://m.me/ch/AbbcRWnaxz65VIdk/

  Must Read

  spot_img