STIŽE NOVA GODINA: Miljenici sudbine u 2023. su ova četiri znaka

Većina nas se pita da li će nam nova 2023 godina donijeti više toga pozitivnog, pa tako sam i odlučila da to podjelim s Vama. Prije nego ispričamo o tome ko je omiljeni od znakova kosmičkim energijama, objasniću što je generalno upisano za sve nas.

Uran, stabilan i usmjeren ka promjenama koje donose poklone

Uran će u početnom djelu godine biti retrogradan u znaku Bika, a nekada krajem godine izlazi iz retrogradnog smjera. Konstantno će biti u znaku Bika, pa će na taj način većinu hraniti ambicijama koje sporo, ali stabilno vode ka promjeni koja će biti svima blagonaklona. Te ideje o tome kako ubrzati stvari u našu korist će se gomilati početkom godine, a krajem dolaze u proces ostvarenja. Od Maja do septembra očekuju se promjene koje će biti turbulentne i povezane sa željom za stvaranju boljeg, a već od septembra pa do decembra dolaze promjene za koje nam je dugo intuicija govorila da je to neminovno jer smo se ipak mnogo trudili. Ove promjene će donijeti poboljšanju ljubavnih i financijskih odnosa i stanja.

Jupiter, vođa snažnog i dobrog autoriteta

Jupiter će do sredine godine biti u Ovnu, a kasnije ulazi u Bika i kreće se retrogradno. U novembru mjesecu će se osjetiti najjače njegovo djelovanje kao retroradnog. Ovakav Jupiter donosi percepciju pravde za svakoga u individualnoj osnovi. On gradi snažne i intenzivne konekcije među osobama koje imaju vodeće pozicije, pa samim time upućuje da bi političke prilike mogle donijeti izvjesno olakšanje za narod. Ulaskom u bika opet donosi mogućnosti pronalaska obilja u ljubavi i novcu, ali više u vidu ideja koje nam mogu pomoći da to ostvarimo. Decembar je jako bitan za kretnju ovog planeta, a donosi nam taj mjesec mogućnost lakšeg sagledavanja onoga što nam stvara prepreke do ostvarenja poslovnog cilja.

Saturn prolongira konflikte za narednu godinu

Saturn je tokom prvog djela godine u Vodoliji, a u martu ulazi u znak Riba. Kao takav nam nudi prvo viziju, a zatim senzibilitet za prevazilazak prepreka, ali i za postavljanje distanci tamo gdje je to i kome je potrebno. Ovakva pozicija Saturna predskazuje da već od kraja marta možemo očekivati da će većina konfliktnih situacija krenuti polagano da se smiruje, ali to ne znači da će se ove situacije razriješiti. One će samo utonuti u jednu fazu u kojoj će stagnirati. Tek u decembru bi te vrste konflikata mogle početi dobijati neku formu rješivosti. Jako je bitno ne djelovati ishitreno ukoliko smo izazvani u početku ove godine.

Ovan je jedan od miljenika kosmosa ove godine. Prvih pola godine, ovaj znak će imati moć da bude snažan i izdržljiv za sve što bude želio pokrenuti. Pogotovo će ovu nagradu osjetiti Ovnovi koji se bore u pravosudnim procesima. Sve što se uspostavi početkom ove godine, a da je od strane osobe Ovna, u toku godine će sigurno donijeti prosperitet i dobitke. Ove godine, ovaj znak može iskusiti mnogo pohvala i iznenadnih pokazivanja naklonosti jer bi mogao zračiti neodoljivim šarmom.

Znak Vodolije bi početkom godine mogao svojim revolutivnim stavom doprinjetirazbijanju barijera i predrasuda. Snažna energija kojom bi ovaj znak zračio donosila bi ogromno poštovanje okoline za pripadnike ovog znaka. Oni će u ovoj godini biti obdaren dubokim osjećajem i razumjevanjem svega onoga što u ljudima izaziva revolt i potrebu da se reaguje. Jako će pozitivno znati iznenaditi okolinu tim stavom, pa će na taj način Vodolije privući nove ljude koji će im kasnije biti od posebnog značaja. Samo je bitno da Vodolije shvate da neke stvari ne mogu da se dogode preko noći, pa tako od kraja maja mjeseca bi trebalo da se malo smire i sporije djeluju, te više analiziraju situacije od interesa.

Prema svemu se čini da će Bik ove godine biti onaj koji će imati prvo mjesto za blagoslove! Početak godine će proći sa potrebom da bikovi malo više ulože svoje vrijeme u neke aktivnosti za koje će smatrati da to nema koristi. Kasnije će se jako pozitivno iznenadiri! Od maja kreću neke situacije koje bi im na prvu djelovale negativno, a kasnije bi se kroz ove situacije pokazali kao jako korisni, a neki od Bikova bi mogli dobiti čak i ogromno poštovanje ljudi za neka hrabra djela koja će spontano uraditi. Kroz posao bi mogli doći do ljubavi, a kroz ljubav do posla. Krajem godine su moguće novosti kada je ljubav u pitanju, a za bikove koji žele potomstvo bi ovo mogla biti dobra godina.

Iako će iz samog početka Ribe doživljavati ovu godinu kao jako turbulentnu, iznenaditi će se da će kroz sav taj napor i turbulenciju steći nove emocionalne relacije sa ljudima koje će im donijeti novac i emocionalnu satisfakciju. Ribe bi od maja pa do kraja novembra mogle pronaći sudbinske veze i velike ljubavi koje bi ih ispunile.

Bilješka o autoru: AnaDominik Rodić živi i radi u Sarajevu. Naučnica je i terapeutkinja prirodne medicine (fitoterapeutkinja, kristaloterapeutkinja i astrologinja). Možete je pronaći na Facebooku i Instragramu.