More
    HomeMODAEJLA PRGUDA: Ponosna sam na dosadašnji uspjeh

    EJLA PRGUDA: Ponosna sam na dosadašnji uspjeh

    Ejla Prguda ima 16 godina, a modelingom se bavi već tri godine, kao dio uspješnog tima Fashion M agencije. 

    Ova učenica Srednje građevinske škole u Mostaru na smjeru za dizajn enterijera u razgovoru za dobarportal.net ističe da od malih nogu gaji ljubav prema modelingu, a da se deset godina bavila i plesom.

    “Kao mala oblačila sam razne odjevne kombinacije i zamišljala se kao model. Pored toga na sceni sam od svoje šeste godine, i samim tim moja želja je bila sve veća za modelingom i fashion svijetom”, govori Ejla Prguda.

    Dodaje da voli scenu i da uživa biti originalna i drukčija, a u slobodno vrijeme maštu izražava crtanjem i šminkanjem.

    “Biti original i predstaviti se na jedinstven način na sceni ostavlja poseban osobni pečat”, kaže naša sagovornica.

    Ejla Prguda (FOTO: Ejla Prguda, privatni arhiv)

    Tvrdi da se uvjerila da modeling karijera zahtijeva mnogo odricanja da bi se došlo do cilja.

    “Ponosna sam na dosadašnji uspjeh koji sam postigla i naravno to što sam dio najboljeg tima Fashion M i direktorice Selme Maličbegović. Uz sve ovo sam dobila uvid na neku novu sebe i gledam neke stvari s potpuno različite strane”, priča ova 16-godišnjakinja. 

    Ova mlada djevojka uvijek je bila vitka, što ju je isticalo, a otkrila nam je da voli mijenjati stilove odijevanja.

    “Moja odjevna kombinacija zavisi od tog dana ali svakako uvijek nađem vremena posvetiti se sebi jer je to nešto u čemu zaista uživam”, izjavljuje Ejla Prguda.

    Ejla Prguda (FOTO: Ejla Prguda, privatni arhiv)

    Smatra da naša scena ima jako puno materijala za nešto svjetsko, ali da to još nije prezentirano na nivou kakvom zaslužuje.

    “Društvene mreže su glavna uloga u reklami modnih trendova, nadam se da ćemo u skorije vrijeme našu modu i fashion svijet malo više istaknuti u javnost jer materijala za to itekako imamo”, naglašava naša sagovornica.

    Potom se osvrnula i na svoju kozmetičku torbicu.

    “Mislim da svaka djevojka u svojoj kozmetičkoj torbici ima i previše proizvoda koje svakodnevno koristi pogotovo baveći se ovim poslom trudim se uvijek biti dostojna u tome”, riječi su ove mlade djevojke. 

    Ejla Prguda (FOTO: Ejla Prguda, privatni arhiv)

    Navodi da nema ništa protiv djevojaka koje se odluče za estetske zahvate i da je to isključivo lična stvar.

    “Mislim da na to ne trebamo utjecati jedni na druge ako će neko dobiti na samopouzdanju zašto da ne. Ja lično nisam osoba koja bi radila na sebi estetske operacije”, napominje Ejla Prguda.

    Ne krije da uvijek ima komentara na njen izgled posebno od muškaraca.

    “Ne mogu reći da mi komplimenti ne prijaju. Ne obazirem se mnogo na tuđa mišljenja, imam neki svoj put ali uvijek ću saslušati i pozitivnu i negativnu kritiku”, jasna je naša sagovornica.

    Ejla Prguda (FOTO: Ejla Prguda, privatni arhiv)

    Poručuje da su planiranje, očekivanja, pripremanje za nove projekte sve jedna cjelina za budućnost i novosti koje se spremaju za našu scenu.

    “Prvenstveno ja kao jedna mlada djevojka neću dozvoliti da se izgubim u svemu tome. Pored truda koji ću ulagati u svoju karijeru kako bi dostizala veće uspjehe neću zapostaviti ni obrazovanje koje mi je na prvom mjestu i ono što uvijek volim da kažem da u životu možemo mijenjati položaje ali ne dozvoliti da položaj promijeni nas”, zaključuje ova mlada djevojka.

    Must Read

    spot_img