ALMA ZUKIĆ: Uspjela sam osvojiti dvije lente i u svoju rodnu Zenicu donijeti krunu

MODA

Alma Zukić iz Zenice već dugi niz godina uspješno se bavi modelingom. Ova 27-godišnja djevojka modelingom se počela baviti još prije deset godina, a sada plijeni pažnju mnogih. 

U razgovoru za dobarportal.net prisjetila se svojih početaka u svijetu modelinga.

“U novinama sam pročitala poziv za tadašnji fashion week u Sarajevu, prijavila sam se i tu počinju moji modni koraci. Sve je bilo spontano. Reakcije su bile i više nego pozitivne, te sam odlučila uploviti u sve izazove koje donosi taj poziv”, priča Alma Zukić. 

Tvrdi da je uspjeh oduvijek stvar izbora, te da se sve može postići uz jaku želju i trud.

“Ipak za modnu scenu je neophodno posjedovati vještost hodanja u visokim potpeticama i lijep fizički izgled (lijepo lice, figuru), što je zapravo sinonim za modela”, navodi naša sagovornica. 

Alma Zukić (FOTO: Alma Zukić, privatni arhiv)

Dodaje da je na nedavnom Svjetskom izboru u Turskoj osvojila dvije lente. 

“Pripala mi je čast (meni, kao velikom patrioti) da u Turskoj predstavljam svoju domovinu, lijepu nam Bosnu i Hercegovinu, te da na scenu kročim upravu s bojama naše zastave. Od 20 djevojaka iz različitih zemalja svijeta, uspjela sam osvojiti dvije lente (miss elegance of the world i second runner-up photomodel of the world) i u svoju rodnu Zenicu donijeti krunu”, ističe ova lijepa Zeničanka.

Prema njenim riječima, u Bosni i Hercegovini na žalost i nemamo dobro razvijenu modnu scenu.

“Možda za neke početke i pravljenje prvih koraka, ali za ozbiljnije, odnosno profesionalno pristupanje tom pozivu definitivno je budućnost vani”, govori Alma Zukić. 

Alma Zukić (FOTO: Alma Zukić, privatni arhiv)

Potom nam je otkrila koja joj je omiljena odjevna kombinacija. 

“Mislim da bi veliki postotak žena na ovo pitanje odgovorio mala crna haljina. Prosto ju svi negdje imamo u ormaru, uvijek lijepo pristaje i nemamo bespotrebnu brigu oko usklađivanja boja, traženja odgovarajućih cipela, uz nju sve pristaje i uvijek izgledate otmjeno”, kaže naša sagovornica.

Odgovorila je i na pitanje koja je tajna njene vitke linije.  

“Kod mene je to zaista samo dobra genetika. Naravno da pazim na ishranu u smislu da jedem zdravo, ali nikada sebi ne uskratim zadovoljstvo u vidu slastica, pa čak i brze hrane”, priznaje ova atraktivna Zeničanka.

Alma Zukić (FOTO: Alma Zukić, privatni arhiv)

Napominje da se u njenoj kozmetičkoj torbici nalaze samo osnovne stvari.  

“Tu je uvijek balzam za usne, BB krema, krema za ruke, maramice. Mali neseser koji nosim svuda sa sobom”, izjavljuje Alma Zukić.

Zatim je i podijelila nekoliko savjeta svim drugim djevojkama. 

“Manje je više! Pobornik sam prirodnog izgleda privatno, naravno scena je nešto drugo…ali generalno sam mišljenja da svaka djevojka treba biti jedinstvena i sebi svojstvena, bez pretjeranih, internetom nametnutih, beauty standarda”, naglašava naša sagovornica.

Alma Zukić (FOTO: Alma Zukić, privatni arhiv)

Poručuje da društvene mreže u velikoj mjeri, barem prema onome što primijeti u svojoj okolini, utiču na modne trendove.

“Internet trendovi se itekako prate, nameću i uveliko prihvaćaju. Lično imam sebi svojstven stil, te sam mu uvijek blagonaklona”, jasna je ova zgodna Zeničanka.

Osvrćući se na planove u budućnosti, kazuje da je po prirodi skromna osoba.   

“Trebamo biti zadovoljni onim što već posjedujemo. Shodno tome smatram se prilično ostvarenom osobom. Kada je posao u pitanju, tu sam naučila sebi postavljati visoke ciljeve, tako da na poslovnom planu uvijek ima prostora za razvoj i napredovanje. Za neke stvari prosto trebamo vremenu dati vremena”, zaključuje Alma Zukić.

Alma Zukić (FOTO: Alma Zukić, privatni arhiv)