More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEZEHTA ADEMOVIĆ: Ništa nije nemoguće, stvar je strpljenja

    ZEHTA ADEMOVIĆ: Ništa nije nemoguće, stvar je strpljenja

    Zehta Ademović je 26-godišnja Sarajka koja je završila Srednju školu poljoprivrede, prehrane, veterine i uslužnih djelatnosti, smjer Veterinarski tehničar i trenutno je zaposlena u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da se osamostalila još od tinejdžerskih dana. 

    “Moram da kažem da radim od svoje 18 godine i da sam prije svega ponosna na sebe, jer sam samostalan čovjek i ne ovisim ni o kome. Sebi sam osigurala lagodan život”, kaže Zehta Ademović. 

    Zehta Ademović (FOTO: Zehta Ademović, privatni arhiv)

    Smatra da je većina mladih u Bosni i Hercegovini pasivna u društvu.

    “Većina njih se prilagođava današnjoj situaciji i ne žele da iznesu svoje mišljenje. Mladi odlaze iz Bosne i Hercegovine, zbog današnjeg položaja politike i situacije u državi. Također zbog mnogih mobinga na poslu idu dalje pokušavajući naći nešto bolje. Zbog same situacije naše države omladina je u potrazi za boljim poslom i boljim životnim uvjetima”, priča naša sagovornica.

    Naglašava kako je njen motiv da ne treba odustati od svojih životnih ciljeva.

    “Koliko god bilo teško u nekim momentima treba se strpjeti i čekati svoju priliku. Gledajući položaj pojedinih uspješnih ljudi, samo mi daje još veći vjetar u leđa da ništa nije nemoguće. Stvar je strpljenja”, govori ova mlada Sarajka.

    Prema njenim riječima, stvar svakog uspjeha je strpljenje i naravno upornost.

    “Ništa ne dolazi samo od sebe. Stvar je jake volje i onoga što želimo. Naravno da svoje želje treba sami sebi da ispunjavamo, jer niko od nas nema ‘zlatnu ribicu’ koja će na zapovijed da promijeni život”, izjavljuje Zehta Ademović. 

    Zehta Ademović (FOTO: Zehta Ademović, privatni arhiv)

    Mišljenja je da danas postoje velike predrasude prema mladim i uspješnim djevojkama. 

    “Živimo u svijetu ljubomore i zavisti, u svijetu gdje još uvijek pojedincima nije normalno da mlada djevojka ima uspješnu karijeru i da fino zarađuje. To su predrasude pojedinaca koji sjede kući i čekaju da se nešto samo od sebe desi”, napominje naša sagovornica.

    Dodaje da se posebno raduje sitnicama, a iznijela je i svoje planove u budućnosti.

    “Lijepa riječ ili bilo kakav gest može da uljepša dan. Moji planovi za budućnost jesu da osiguran lagodan život sebi i svojoj porodici. Zbog toga ne odustajem od životnih ciljeva koje sam još kao dijete željela”, navodi ova 26-godišnja Sarajka. 

    Mladima poručuje da ne osuđuju druge ljude na osnovu izgleda ili prošlosti.

    “Poručila bih im da idu naprijed i da ne odustaju od svojih želja. Strpljivost je snaga uma i treba ostati istrajan u tome i sve će polako da dođe na svoje. Budite jaki za sve što dolazi i suočite se s tim. Vjerujte mi sve se isplati na kraju”, zaključuje Zehta Ademović. 

    Must Read

    spot_img