DUO SASTAV “DOMINE”: Poslušajte novi singl “Neka nije ti svejedno”

Kantautorski duo sastav iz Sarajeva “Domine” kojeg čine Ema Burnazović i Irnes Divjan objavili su singl “Neka nije ti svejedno”.

To je njihova druga pjesma u ciklusu pjesama koje su napisali za vrijeme pandemije.

“Kroz te pjesme smo proželi sve svoje duboke emocije i razmišljanja vezana za situaciju u kojoj smo se mi, kao i cijeli svijet nenadano našli. Ova pjesma ima motivacionu ulogu i daje nam snagu da se nastavimo boriti i da istrajemo u našoj misiji uprkos svemu. Poruka pjesme ‘Neka nije ti svejedno’ je sama po sebi snažna, koncizna, prije svega jasna i može se primijeniti na sve situacije u kojima se čovjek osjeća slabo i bespomoćno. U tim se trenucima uvijek treba sjetiti da ipak postoji nešto vrijedno borbe u svakome od nas. Kako i refren pjesme kaže na kraju: ‘neka ova pjesma vodi te’, željeli smo poslati poruku podrške i sebi i drugima jer je nekada dovoljna samo jedna lijepa riječ koja će nas podići i motivisati. Mi smo ovu pjesmu stvorili upravo iz tog razloga, kako zbog sebe, tako zbog drugih”, ističu iz duo sastava “Domine”.

Dodaju da je video spot sniman na tvrđavi Vranduk kod Zenice gdje se svake godine u sklopu “Zenica Summer Festa” održava “Noć Rock’n’Rolla”.

“Mi kao sastav svake godine nastupamo na istom i velika nam je čast biti dio te priče. Zahvaljujemo se organizatoru Nisvetu Abduloviću na susretljivosti i divnom iskustvu koje nastoji pružiti svim mladim perspektivnim sastavima već dugi niz godina. Drugi dio spota je sniman u jednom od prostora Muzičke produkcije BHRT-a kojima smo također zahvalni na podršci koju nam pružaju kroz naše projekte. Za realizaciju video spota su zaslužni Edis Halimanović (direktor fotografije, kamera, svjetlo) i Filip Kenović (režija i montaža), koji su dio naše stalne ekipe od samog početka. Ponosni smo na to što su sve naše pjesme u potpunosti naših ruku djelo i što se zbog toga njihov zvuk polako ali sigurno već formira i prepoznaje”, navode iz duo sastava “Domine”.