ŠKOLA ODBOJKE “KOVAČIĆI” NOVO SARAJEVO: Uspješno realiziran projekt za djevojčice “Dođi i igraj”

Škola odbojke “Kovačići” Novo Sarajevo uspješno je realizirala projekt za djevojčice “Dođi i igraj”. Cilj projekta je druženje sa sportskim prijateljima koji također imaju ženski tim iz nekog manjeg grada u Bosni i Hercegovini. U sklopu projekta djevojčice iz Travnika su posjetile Sarajevo, te s domaćinom sudjelovale u radionici, obišle Općinu Novo Sarajevo, a nakon toga odigrali odbojkašku utakmicu.

Po dolasku gošći iz Travnika, u petak 16. septembra 2022. godine, prva aktivnost je bila održavanje radionice na temu “Sport nas spaja”. Radionica je održana u sali za borilačke sportove Sportske dvorane “Goran Čengić” na Grbavici. Radionicu je osmislio, pripremio i održao Damir Mahmutović, odbojkaški trener i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine u odbojci. Nakon toga uslijedio je obilazak i upoznavanje Općine Novo Sarajevo.

Damir Mahmutović održao radionicu za sudionice projekta

“Najviše smo se zadržali u Vilsonovom šetalištu gdje su djeca uživala uz druženje i fotografiranje. Druženje je nastavljeno uz zajednički ručak za oko 30 sudionica projekta, a zatim je odigrana utakmica u sportskoj dvorani ‘Goran Čengić‘ na Grbavici. Gošće su bile oduševljene ambijentom i uvjetima koje pruža ova moderna sportska dvorana. Meč je odigran u prijateljskoj atmosferi, bilo je dosta borbenosti i lijepih odbojkaških poena. Djevojčice su prvenstveno igrale jedne protiv drugih ali nešto kasnije i u pomiješanim ekipama”, istakli su organizatori. 

Meč odigran u prijateljskoj atmosferi

Ovaj projekt je podržan od strane Općine Novo Sarajevo i Fondacije Mozaik putem zajednice za aktivizam i poduzetništvo mladih lonac.pro, uz financijsku podršku Vlade Švicarske i Ambasade Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini te drugih financijskih partnera.