KOŠARKAŠICA NIKOLINA ZUBAC PONOVO U RUMUNIJI: Trudit ću se da što bolje odigram

KOŠARKA

Košarkašica Nikolina Zubac oporavila se od povrede ruke i uskoro bi trebala ponovo na parket, a nastupat će u dresu rumunjskog kluba Olimpia CSU Brasov.

U razgovoru za dobarportal.net osvrnula se na period koji je iza nje te je iznijela svoja očekivanja za budućnost. 

“Ja sam imala dosta uspjeha u košarci u državama i klubovima gdje sam nastupala, i u potpunosti sam zadovoljna svojom igrom. Žao mi je zbog mog peha i loma ruke u Poljskoj, što me je spriječilo da odigram prošlu sezonu i pokažem svoju pravu vrijednost”, kaže Nikolina Zubac.

Nikolina Zubac (FOTO: Nikolina Zubac, privatni arhiv)

Ne krije da joj je drago što će igrati u klubu za kojeg je već ranije nastupala i bila je zadovoljna kako svojom igrom tako i rukovodstvom kluba. 

“Kao što već znate to je klub u kom sam već igrala i na moju veliku radost postava kluba je ista, tako da mislim da neće biti nekih velikih promjena u igri. Trudit ću se da što bolje odigram i da ostvarimo što bolji rezultat”, ističe ova iskusna košarkašica.

Na kraju razgovora komentirala je i stanje košarke u Bosni i Hercegovini. 

“Što se tiče košarke u Bosni i Hercegovini mislim da je novčano stanje u dosta klubova zabrinjavajuće, mislim da treba više da se ulaže i da se diže to sve na malo veći nivo, kao i što treba više da se radi s mlađim generacijama, koje sutra treba da predstavljaju tu istu državu”, zaključuje Nikolina Zubac.

Nikolina Zubac (FOTO: Nikolina Zubac, privatni arhiv)