NEJLA GUTIĆ: Nema ništa ljepše kad te druga žena pohvali

0
552
Nejla Gutić (FOTO: Nejla Gutić, privatni arhiv)

Nejla Gutić iz Sarajeva od djetinjstva je pokazivala interes prema manekenstvu, a prve korake na modnoj pisti napravila je sa 13 godina i od tada njena ljubav prema modelingu ne prestaje.

U razgovoru za dobarportal.net ova 20-godišnjakinja ističe da se za uspjeh u svakom poslu, a pogotovo u manekenstvu treba uložiti puno truda, rada i strpljenja.

“Ključna stvar za uspjeh na modnoj sceni po mom mišljenju, pored ljepote naravno, jeste sama harizma i ono kako mi iznesemo određene modne kombinacije za kampanje koje radimo”, govori Nejla Gutić.

U svojoj dosadašnjoj modeling karijeri najponosnija je na posljednje takmičenje Izbor za fotomodela Bosne i Hercegovine.

“Druga sam pratilja i samim tim sam se plasirala na Federalno takmičenje, na kojem također očekujem još bolje rezultate”, dodaje naša sagovornica.

Nejla Gutić (FOTO: Nejla Gutić, privatni arhiv)

Tvrdi da često od okoline dobiva pitanje o tome koja je tajna njene vitke linije.

“Mislim da je moja tajna vitke linije bavljenje sportom tačnije atletikom. Bivša sam sportašica i iza sebe imam sportsku karijeru koja je trajala šest godina. Ponosna sam i na taj segment života jer koliko sam uspješna u modelingu koliko sam bila i u sportu”, navodi Nejla Gutić.

Izjavljuje da njena kozmetička torbica sadrži mnogo proizvoda jer je to u suštini i posao kojim se bavi.

“Najbitnije stvari su mi sjaj za usne, olovka, maskara, puder, bronzer, hajlajter i naravno neizostavni parfem”, priča naša sagovornica koja trenutno radi u make-up studiju.

Naglašava da je veliki protivnik estetskih zahvata.

“Smatram da je svaka žena lijepa na svoj način. Postalo je loše što danas svaka žena liči jedna na drugu. Poenta je biti drugačiji i isticati se i po svojim nesavršenostima”, kaže Nejla Gutić.

Nejla Gutić (FOTO: Nejla Gutić, privatni arhiv)

Prema njenim riječima, predrasude nikada nisu dovoljno utemeljene i kao takve joj nisu bitne.

“O njima ne razmišljam i ne zanimaju me. Ali svakako bih voljela da je svijet modelinga i manekenstva na višem nivou u Bosni i Hercegovini”, napominje naša sagovornica.

Ne krije da je djevojka kojoj prija pažnja i pohvale na račun izgleda.

“Što se tiče muških komentara ima ih dosta i to samo doprinosi većem samopouzdanju svake žene. Mnogo su mi bitniji komentari žena jer nema ništa ljepše kad te druga žena pohvali. To se cijeni”, apostrofira Nejla Gutić.

Nejla Gutić (FOTO: Nejla Gutić, privatni arhiv)

Otkrila nam je i da je u ljubavnoj vezi.

“Muškarac prije svega treba da bude čovjek da svojom harizmom, šarmom i onim kako je odgojen zavede ženu. Volim sređene, kulturne i ozbiljne momke koji će prije svega cijeniti svoju djevojku, a to su osobine kojima me je privukao sadašnji momak”, jasna je naša sagovornica.

Na kraju razgovora iznijela je svoje planove i očekivanja u budućnosti.

“Ove godine učestvujemo na takmičenju izbora Miss Bosne i Hercegovine za Miss Svijeta za par mjeseci. Nakon toga nastavljamo na Federalnom takmičenju za Fotomodela Bosne i Hercegovine. Dosta radna godina sa puno revija. Očekujem najbolje rezultate i titule jer ću dati sve od sebe. Nakon ljetne sezone planiram nastaviti sa studiranjem i poslom u make-up studiju”, zaključuje Nejla Gutić.