NIKOLINA ZUBAC: Na parketu dominira, a van njega ostavlja bez daha

0
1034

Košarkašica Nikolina Zubac iza sebe ima sadržajnu igračku karijeru, a trenutno je slobodna te očekuje novi angažman.

U razgovoru za dobarportal.net ističe da ljubav prema košarci gaji još od djetinjstva.

“Kao mala zavoljela sam košarkašku loptu, sad kad vratim vrijeme unazad i sjetim se kako je ta lopta bila velika i teška, a koš za moj pojam tada toliko je bio visok i nedostižan. To je bio izazov za mene i gledala sam ljude oko sebe kako igraju basket i zamišljala da ću i ja jednog dana tako da igram, i moja ljubav i snovi prema košarci su se ostvarili”, priča Nikolina Zubac koja za sebe voli kazati da je druželjubiva, ambiciozna, uporna i pomalo tvrdoglava osoba.

Dodaje da je zadovoljna dosadašnjom karijerom.

“Jedino bih izdvojila povredu, ali i to je sastavni dio sporta i ne možemo pobjeći od toga, ali sigurno znam da ću se truditi i težiti da ostvarim što bolje rezultate”, kaže naša sagovornica koja već tri sezone igra po Evropi, i protiv jakih klubova gdje su većinom igračice jako kvalitetne i iskusne, pa ne može izdvojiti neku igračicu protiv koje joj je posebno teško igrati.

Nikolina Zubac (Foto: Nikolina Zubac, privatni arhiv)

Potom nam je opisala kako izgleda jedan dan košarkašice.

“Kad nam krene sezona zna se, to su treninzi, utakmice i tako u krug, nemamo puno slobodnog vremena, a kada ga imamo većinom gledamo da što više odmorimo tijelo i pripremimo za naredni dan. A na ljetnim pauzama dam sebi malo oduška,i posvetim se i drugim stvarima”, navodi Nikolina Zubac koja konstatuje da je u vrijeme pandemije korona virusa bilo teško se organizovati zbog putovanja, testiranja, igranja u praznim salama, ali da to nije ostavilo traga na njenu karijeru.

Prema njenim riječima, jedina tajna uspjeha je rad, red, veliko odricanje i disciplina.

“Što se tiče karijere, ja ću se truditi da uvijek budem što bolja, a vrijeme će samo sve pokazati”, naglašava naša sagovornica.

Nikolina Zubac (Foto: Nikolina Zubac, privatni arhiv)

Poručuje da mladima treba pokušati objasniti da je sport dobra prilika za igru, zabavu, sticanje novih prijatelja

“Ne treba djecu opterećivati, već ih usmjeriti na pravi način. Ja kao sportista poručila bih mladima, sport je prilika da se iskažete sebi i drugima koliko vrijedite, koliko ste riješeni da uspijete, i samo uporan rad i ljubav prema tom sportu može da vas dovede do toga”, apostrofira  Nikolina Zubac.

Osim što blista na parketu, ova košarkašica privlači pažnju mnogih svojim atraktivnim izgledom.

“Tajna mog seksi izgleda, s obzirom da puno se ne obazirem šta ću pojesti ili popiti, predpostavljam da je genetika (smijeh). Što se tiče emotivne veze, trenutno sam slobodna, a privlače me muškarci koji su iskreni,uspješni i koji moraju da razumiju moj posao. A do sada nisam imala nikakve nemoralne ponude,kad me vide boje me se (smijeh)”, zaključuje Nikolina Zubac.