UNIVERZITET U TUZLI: Održana svečana promocija diplomanata i magistranata

0
475
Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli (FOTO: Dino Peštalić)

U Bosanskom Kulturnom Centru u Tuzli održana je Svečana promocija diplomaca i postdiplomaca Univerziteta u Tuzli. Zbog pandemije korona virusa, promocija je održana u tri termina od po dvije grupe: srijeda (23.6), četvrtak (24.6) i petak (25.6.).

Univerzitet u Tuzli dodijelio je 543 diplome svojim diplomcima i postdiplomcima. Postali su dio tradicije duge 45 godina koja je izvela mnoge diplomante, magistre i doktore nauka. Ovu Svečanu promociju svojim prisustvom uveličao je Ministar obrazovanja Tuzlanskog
kantona, profesor doktor Elvis Baraković. On je u svoje ime i u ime Vlade Tuzlanskog kantona izrazio svoje zadovoljstvo i poručio diplomantima i magistrantima da budu svjesni sebe i svog uspjeha te da budu ponosni na znanje, zvanje i vještine koje su stekli svojim upornim radom, trudom i odricanjem te da čuvaju vrijednosti i dignitet svojih profesija.

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli (FOTO: Dino Peštalić)

Rektorica Univerziteta u Tuzli, profesorica doktorica Nermina Hadžigrahić, poručila je da su magistri i diplomanti ponos cijelog Univerziteta. Poručila im je da njihovo stečeno znanje predstavlja temelj za nastavak njihove karijere. Rektorica im je poslala poruku da ne trebaju dozvoliti drugima da upravljaju njihovim životima govoreći kako se trebaju ponašati i razmišljati, jer su ovim uspjehom ostvarili vlastito znanje i samopouzdanje.

Svečana promocija diplomanata i magistranata Univerziteta u Tuzli (FOTO: Dino Peštalić)

Diplomantima i magistrantima obraćali su se njihovi dekani i prodekani koji su izražavali svoje zadovoljstvo i ponos, poručujući da će im njihovi fakulteti i cijeli Univerzitet uvijek biti na raspolaganju, prateći ih kroz život i buduće usavršavanje.