NOGOMETAŠ ADEL AJKUNIĆ: Uz dobar rad, strpljenje i odricanje sve dođe na svoje

Nogometaš Adel Ajkunić rođen je 03.7.1997. godine u Sarajevu, u kojem je završio Petu gimnaziju, sportski smjer. 

Ovaj 23-godišnjak trenutno nosi dres FK Slavija iz Istočnog Sarajeva i igra na poziciji desnog ili lijevog krila, a ljubav prema nogometu gaji još od djetinjstva.

“Sve je nekako krenulo od malih nogu kada sam kao dijete zavolio loptu i jednostavno lopta je uvijek bila tu sa mnom. Tako sam odlučio da počnem i trenirati”, kaže Adel Ajkunić.

Dodaje da je zadovoljan svojim učinkom ove sezone.

“Cilj kluba je bio opstanak u Prvoj ligi RS, što smo i ostvarili. Do kraja sezone želimo odigrati što bolje i osvojiti što više bodova. Zadovoljan sa svojim učinkom, ali uvijek može bolje. I u narednim utakmicama pokušat ću da popravim svoj učinak i odigram što kvalitetnije”, ističe naš sagovornik.

Adel Ajkunić (FOTO: Adel Ajkunić, privatni arhiv)

Prema njegovim riječima, neobično je igrati pred praznim tribinama.

“To je skroz čudno, ali nekako smo se navikli jer se odavno igra bez publike. Nadam se da će se navijači što prije vratiti na tribine jer nogomet se igra za navijače”, navodi ovaj nogometaš.

Otkrio nam je i na šta je najviše ponosan u svojoj dosadašnjoj nogometnoj karijeri.

“Mogu biti ponosan na cijeli dosadašnji period u seniorskom nogometu, ali bih možda izdvojio igranje Omladinske lige prvaka dok sam nastupao za sarajevski Željezničar”, govori ovaj talentovani Sarajlija.

Na kraju se dotakao i budućih planova u karijeri.

“Volio bih da napravim neki veći korak u karijeri. Naravno da nije to nimalo lako, ali uz dobar rad, strpljenje i odricanje sve dođe na svoje. I najvažnije je da me povrede zaobiđu”, zaključuje Adel Ajkunić.