KOLUMNA RADIJSKE VODITELJICE: Ispunite svoj život dobrom energijom i zdravim navikama!

Za sve u životu važan je balans. Onoliko koliko se mi trudimo toliko ćemo i uspjeti organizirati svoj život, posložiti ga i poredati prioritete.

 

Obzirom da nam je cijela godina takva kakva jeste, trudim se razmišljati pozitivno i okrenuti se ka dobrim stvarima. Još kada tu dodamo i posao kojim se bavim, a kojeg strašno volim onda sam ja sigurno jedna od rijetkih koja u životu radi isključivo stvari koje voli. Trčanje i treninzi snage su moj ispušni ventil. Da mi je neko pričao ne bih mu vjerovala, da ću ja biti zaljubljena ovoliko u sport, a da ne govorim trčanje.

Raja sa kojom se družim i uživam u čarima sporta su nezamjenjivi. Ellen i Excellent body shape su moja oaza mira, a 5element2031 podrška i oslonac za sve nedaće u životu. Spoj njih je moja bitka u ovom ružnom vremenu. A ljubav to sve zaokružuje, jer biti voljen i voljeti je najljepša stvar na svijetu.

Moja dnevna rutina je uvijek različita i mnogo dinamična. Posao, treninzi, druženje, ja sam tip koji bi da sve stigne (hahaha) ali nekada je nemoguće.

 

DŽANA OMEROVIĆ: Volim fizičku aktivnost, sport i zdrav život su moja velika ljubav (FOTO: Džana Omerović, privatni arhiv)

Uvijek sam kao dijete držala mikrofon i zamišljala da sam na televiziji ili radiju. Evo hvala Bogu već 6 godina se bavim poslom kojeg volim. Prvo radio, pa televizija i opet taj neodoljivi radio. Ustajanje u pola 6, mnogima zvuči strašno, ali meni je odličan osjećaj. Prvi pozdraviti ljude ujutro, pričati sa njima, prenijeti im dobru energiju je neopisivo. Još kada dobijete povratnu da to što radite, e to je reći da posao onda radite dobro.  Definitivno spada u rijetke ljude koji rade posao koji vole. Porodica, posao, okruženje su stvari koje vas mogu ili vinuti u zvijezde ili napraviti da se ne osjećate dobro. Sreća kod mene je to sve se posložilo kako treba.

Radio MiX na kojem radim, upravo ima to, tu energiju, pozitivnu priču. A i ljudi sa kojima radim su upravo takvi. U današnje vrijeme najbolje je biti ispunjen sobom i sebi napraviti lijep život, jer niko drugi sigurno neće.

Sada nam je i mjesec Ramazan, idealna prilika da posložimo te neke stvari, prvenstveno da sebi napravim dobro i ljudima oko nas. Pogledajmo oko sebe, oko nas se dešava toliko stvari koje ne primjećujemo. Primjetimo ljude, njihove emocije, razgovarajmo i budimo otvoreniji.

Svaka promjena kreće od nas samih. Već danas krenite sa njom.

 

O AUTORICI: Džana Omerović dugogodišnja je radijska voditeljica, živi i radi u Sarajevu. Pored ljubavi prema radiju i uljepšavanju nečijeg dana uz pozitivnu energiju, ova mlada dama bavi se i zdravim načinom života. Često navodi da su njen posao na radiju, kao i fizička aktivnost, nešto najljepše što se može odigrati u životu jedne mlade oosbe željne veselog i kreativnog okruženja.