PREDSTAVLJAMO VAM: Ajla Omerhodžić, djevojka koja ruši sve predrasude

Jedna inspirativna priča dolazi nam iz Kaknja. Naime, u ovom rudarskom gradu rođena je Ajla Omerhodžić, djevojka koja ruši sve predrasude.

Ova 21-godišnjakinja po zanimanju je farmaceut, a u razgovoru za dobarportal.net kaže da još od malih nogu potiče njen interes za farmaciju.




“Oduvijek sam znala da je farmacija moj životni put i ono što me ispunjava. Kako bih ostvarila svoj cilj bila sam spremna na svaku žrtvu kao što je vozarenje po nekoliko sati i odvojenost od porodice”, kaže Ajla Omerhodžić.

Ajla Omerhodžić (FOTO: Ajla Omerhodžić, privatni arhiv)

Nakon završene škole, pripravničkog staža i uspješno položenog stručnog ispita, odlučila je pokrenuti svoju biljnu apoteku, što je za nju bio veliki korak.

“Zahvaljujući porodici uspjela sam pokrenuti ovu priču. Posao se polahko razvija, asortiman proizvoda postaje sve opširniji, tako da danas u ponudi imam paletu proizvoda s akcentom na med kao bazu za sve ljekovite pripravke”, govori naša sagovornica.

Dodaje da je najviše ponosna na svoju samostalnost da se odvaži na velike korake u svom životu.




“Moj životni cilj je uspjeti u svom poslu i napraviti brend od svojih proizvoda. Ponosna sam što svoje slobodno vrijeme i dane trošim radeći korisne i plemenite stvari, što je danas rijetko. Kad čovjek radi ono što voli sve obaveze postaju lakše i sve se stiže bez obzira na svestranost. Imam potpunu podršku svoje porodice, što mi daje najveću motivaciju za rad”, naglašava ova ambiciozna djevojka.

Ajla Omerhodžić (FOTO: Ajla Omerhodžić, privatni arhiv)

Pored svega navedenog, bavi se i modelingom te iza sebe ima nekoliko angažmana.

“Volim kameru i osjećam se dobro prilikom nastanka fotografija. Mislim da se u današnje vrijeme ne cijeni dovoljno lijepa i uspješna mlada djevojka i da svakim danom postaje sve teže opstati i istaknuti se u moru prelijepih djevojaka”, potcrtava Ajla Omerhodžić.

Ova svestrana djevojka otkrila nam je i svoju tajnu vitke linije.




“Prije svega to je uravnotežena i zdrava ishrana, dovoljno sna i mislim da je veliku ulogu odigrala moja ljubav prema sportu”, tvrdi naša sagovornica.

Ajla Omerhodžić (FOTO: Ajla Omerhodžić, privatni arhiv)

Na društvenim mrežama, svojim zanosnim izgledom privlači pažnju mnogih muškaraca.

“Facebook je virtualni svijet koji nam svima omogućava prividno savršen život. Komentara i poruka je mnogo,ali sve dok ne ometaju moju privatnost i ne prelaze granicu lijepog ponašanja tu sam da odgovorim i komuniciram. Volim elegantne i ozbiljne muškarce koji znaju što  žele  od života. Privlači me iskrenost što i sama nudim. Fizički izgled mi je u drugom planu. Osvajaju me sitnice na koje većina ljudi i ne obraća pažnju”, podvlači ova lijepa Kakanjka.

Govorila nam je i o svojim planovima za budućnost.

“Očekujem dodatno usavršavanje u svom poslu i još mnogo uspjeha i izvan naše Bosne i Hercegovine. Naravno,očekujem da se ostvarim i na drugim životnim poljima kao što je brak i majčinstvo”, zaključuje Ajla Omerhodžić.

Ajla Omerhodžić (FOTO: Ajla Omerhodžić, privatni arhiv)