More
    HomeMODAMIRHA TUFO: Uz sestru Dalilu sam zavoljela modeling, obrazovanje mi je prioritet

    MIRHA TUFO: Uz sestru Dalilu sam zavoljela modeling, obrazovanje mi je prioritet

    Mirha Tufo studentica je druge godine Ekonomskog fakulteta Univerzitata u Sarajevu, a ova 20-godišnja djevojka zahvaljujući svojoj starijoj sestri Dalili zakoračila je i u svijet modelinga.

    U razgovoru za dobarportal.net ističe da je tek na početku svoje manekenske karijere.

    “S obzirom na to da mi je sestra Dalila poznata bosanskohercegovačka manekenka uz nju sam zavoljela modeling. Prateći sve njene angažmane, dobila sam želju da se okušam i u tom svijetu. Iako zvuči kao kliše, obrazovanje mi je prioritet tako da ovo mogu svrstati u svoj novi hobi”, kaže Mirha Tufo.

    Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

    Naglašava kako je trenutno u agenciji Džejle Glavović-Očuz i da iza sebe već ima nekoliko angažmana.




    “Mogu da izdvojim svoj omiljenu saradnju sa Hanuschka design. Imala sam čast da iznesem njenu predivnu kreaciju za jednu televiziju što je ujedno i moj prvi angažman”, priča naša sagovornica.

    Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

    Smatra da u modelingu fizička ljepota ne igra najbitniju ulogu.

    “X faktor koji svaki model treba da ima jeste harizma. Ukoliko se ljepota koristi na pravilan i prije svega inteligentan način, ona može biti samo adut koji ide u vašu korist”, navodi ova zanosna djevojka te dodaje kako su za njenu vitku liniju zaslužni genetika i sport.

    Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

    Mišljenja je da će predrasuda uvijek biti, posebno u modelingu.

    “Pažnja mi kao i svakoj djevojci uvijek prija, ali baš zbog stereotipa i predrasuda koje stvara fizički izgled svakako da ne dozvoljavam pristup svakome. Najbitnije je da se cijeni obrazovana, uspješna i lijepa djevojka”, govori Mirha Tufo koju najviše inspiriše izazov u pomjeranju vlastitih granica te iskustvo koje će joj pomoći da se izgradi u ličnost kakvu želi.

    Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

    Napominje da je pandemija koronavirusa poremetila planove svih nas.




    “Obzirom na to da je i modna industrija pogođena na zamislivom nivou, odlučila sam da ovaj slobodan prostor posvetim različitim kursevima i maksimalnoj pripremi za sve što planiram u svijetu modelinga”, riječi su naše sagovornice koja nastoji dati sve od sebe na svakom polju.

    Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

    Tvrdi da je iza ugašenih reflektora mnogo opuštenija, ali opet isto tako posvećena planovima koje nestrpljivo čeka da ostvari.

    “Za sebe mogu da kažem da sam veoma organizovana što podrazumijeva poredane prioritete. Prvenstveno želim da završim fakultet i kurs turskog jezika.  Volim Tursku i sigurno je da će moja karijera biti usmjerena ka tamo. Voljela bih svakako upoznati sve kulture svijeta što mi ovaj posao i donosi, ali trenutno mi je Turska broj jedan”, zaključuje Mirha Tufo te poručuje da svaki mlad čovjek treba da pronađe svoju strast i da krene ka tome jer uz organizaciju i upornost sve što zamislimo je moguće.

    Mirha Tufo (FOTO: Mirha Tufo, privatni arhiv)

    Must Read

    spot_img