ELA KLOPIĆ, LJEPOTICA IZNAD MREŽE: Našla sam način da nastavim svoj odbojkaški san

SLIDER SPORT

Ela Klopić odbojkašica je ŽOK Igman Ilidža te studentica na Akademiji likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Ova rođena Tuzlanka igra na poziciji srednjeg blokera, a prije dolaska u Sarajevo nosila je dres Slobode.

“Od malih nogu sam se bavila raznim sportovima, ali odbojka je ta koja mi je prirasla srcu i bez koje svoj život ne mogu da zamislim. Moje ambicije i ciljevi u klubu su da ostanemo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine s obzriom na to da je Igmanu ovo prva sezona elitnom rangu te naredne godine da postavimo mnogo veće ciljeve”, kaže Ela Klopić.

Naglašava da je ponosna na to što nije napustila odbojku bez obzira gdje se nalazila.

“Promijenila sam mjesto stanovanja i sredinu generalno, ali sam opet našla način da se priključim klubu i da nastavim svoj odbojkaški san. Sve svoje medalje isto gledam i isto volim. Donijele su mnogo sreće i motivacije za dalji rad i uspjeh u ovom sportu”, ističe naša sagovornica.

Ela Klopić (FOTO: Ela Klopić, privatni arhiv)

Mišljenja je da je ženska odbojka u Bosni i Hercegovini zapostavljena iz njoj nepoznatih razloga.

“Smatram da se mnogo više treba promovisati u medijima te da se trebaju podsticati mladi na treniranje kako odbojke tako i ostalih sportova“, govori ova 20-godišnja djevojka.

Dodaje kako van terena nastoji da iskoristi svoje vrijeme na najbolji mogući način.

“Želim da se sa istom strašću posvetim studiranju kao i mnogobrojim ostalim interesovanjima, prije svega porodici, prijateljima koji su ujedno najvažnija okosnica mog života. Moj život van terena se ne razlikuje mnogo od onog na terenu, jer nastojim da primjenjujem iste principe na oba polja, a to su trud, solidarnost, zajedništvo i čvrsto vjerovanje da stvari uvijek mogu biti bolje bez obrzira na sve okolnosti”, priča ova mlada odbojkašica.

Napominje kako je pandemija koronavirusa promijenila i njen način života.

Ela Klopić (FOTO: Ela Klopić, privatni arhiv)

“Imali smo duži vremenski period bez treninga i naravno da je to uticalo na našu fizičku spremnost, ali najbitnije od svega je da se situacija poboljšava te se nadam da će u narednom periodu biti mnogo bolje stanje i utakmice pred publikom”, zaključuje Ela Klopić koja mladima poručuje da nikada ne odustaju i da uvijek mogu naći način da nešto ostvare ako to dovoljno žele.