More
    HomeSHOWBIZZPRVI TIRAŽ RASPRODAN: Roman Alena Albinovića "Život u doba korone" izlazi u...

    PRVI TIRAŽ RASPRODAN: Roman Alena Albinovića “Život u doba korone” izlazi u martu

    Alen Albinović, najavio je izlazak svog novog, dugoočekivanog romana “Život u doba korone” u mjesecu martu ove godine.

     

    Roman je inspirisan stvarnim događajima baziranim na bizarnom smrtonosnom virusu koji je pokorio svijet, ali ne i Alenovo oštro pero.

    “Drago mi je da sa vama mogu podijeliti ovu divnu vijest. Iskreno, jedva čekam da publika dobije svoje već naručene primjerke romana. Ovaj roman je poseban u svakom smislu. On se tiče prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Pisan je sa velikom dozom ljubavi koju primam od svojih najvjernijih fanova na društvenim mrežama. Volio bih da možete zaviriti u moju poštu i pročitati sva ta divna pisma ljubavi, razumijevanja i podrške.” Albinović je, već odavno najavio izlazak romana sa naslovnom stranom koja itekako plijeni pažnju, jer sama njena najava nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

    Alen i njegova majka Senada

    Život u doba korone, roman je u kojem pisac interpretira empiriju na sebi svojstven i autentičan način izražavanja kroz prizmu objektivnosti. Priča romana počinje u glavnom gradu kineske pokrajine Hubei, Wuhanu, u kojem se pojavio korona virus, a završava u malom kućnom uredu pisca i njegovim mislima jedne danske noći koja je tužna sama po sebi iz mnoštva razloga. Pisac se obračunava sam sa sobom, postavlja pitanja i traži odgovore, nastojeći na taj način u svoj usamljenički svijet uključiti stare i nove poznanike i prijatelje, vežući ih za prošlost i sadašnjost…

     

    Razmišljajući o budućnosti kakvu priželjkuje, svijet u kojem pisac obitava više nije isti, pa s toga on nastoji kreirati “novi svijet” u kojem neće biti suza, tuge i kapljica bola… Preživjeli smo možda korona virus, a da li ćemo preživjeti ljudsku oholost, pakost i zlo koje nas okružuje?

    Roman je inspirisan stvarnim događajima u kojem ćete jednostavno uživati.

     

    Posjetite i objavu uz link sa Instagrama: Život u doba korone on Instagram

    Alen Albinović u ranoj mladosti bio je novinar i urednik mnogih estradnih izdanja u BiH

     

    Must Read

    spot_img