More
    HomeDOBARDOBRE PRIČEAMILA REKIĆ: Kreirala bojanku za djecu u pokretu

    AMILA REKIĆ: Kreirala bojanku za djecu u pokretu

    Mlada Cazinjanka sa tuzlanskom adresom, Amila Rekić, volonterka je koja već godinama pomaže ljudima u pokretu, siromašnima, ali i bolesnoj djeci. Od početka migrantske krize u Bosni i Hercegovini maksimalno se angažirala kako bi ljudima u tranziciji pomogla da dođu do svoga cilja.

    Amila je nedavno napravila svoju prvu bojanku. Nimalo običnu, nimalo beznačajnu, simboličnog naziva “Kalbi”, što u prevodu znači ‘srce’. Bojanka je, kako nam i sama kaže, napravljena iz ljubavi i podrške za najosjetljiviju kategoriju migranata i izbjeglica – djecu u pokretu. Ista je nastala uz pomoć djece kreatora radova i njihovih roditelja te financijske podrške Fondacije Schuler Helfen Leben koji su simpatičnu i predivnu ideju pretvorili u stvarnost.

    Zahvale idu i Štampariji OFF-SET Tuzla na korektnosti i lagodnoj saradnji te organizaciji Save the Children koja se potrudila da iste budu dostupne za svu djecu i distribuirane po prihvatnim centrima i kampovima, između ostalog za djecu u Sedri, Borićima i Miralu. Bojanke će doći i do djece u pokretu u Tuzlanskom kantonu uz podršku Udruženja “Zemlja djece”.

     

    Must Read

    spot_img