MILICA ČIKARIĆ: Svi mi kažu da bolje pjevam narodnu muziku od zabavne

Posljednjih nekoliko godina svjedočimo sve većem broju mladih talenata koji uspjevaju da se bore i pokažu sve što mogu i znaju. Jedna od njih je i Milica Čikarić, 19-godišnja pjevačica iz Jagodine.

Milica je osvojila drugo mjesto na takmičenju “Zvezde Granda” u sezoni 2018/19., a ranije je bila i učesnik takmičenja “Neki novi klinci”. U razgovoru za dobarportal.net kaže da je njen talenat za muziku otkriven već u prvom razredu osnovne škole.

“Pošto sam ja kao dijete bila veoma hiperaktivna, u školi sam uvijek tjerala drugove da plešemo i pjevamo kad god nam puste muziku. U prvom razredu je jednom učiteljica rekla da otpjevam nešto, i oduševila se kad je čula kako pjevam. Od tada sam stalno učestvovala na raznim pripredbama, manifestacijama i mjuziklima”, priča Milica Čikarić.

Također je završila i muzičku školu, a svoje obrazovanje je nastavila na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

“Pjevam svaku vrstu muzike. Kada radim, najviše pjevam narodnu muziku, iako se nisam nikada u takmičenjima predstavila sa tom vrstom muzike. Svi mi kažu da bolje pjevam narodnu muziku od zabavne, iako se ja ne slažem sa tim”, ističe naša sagovornica.

Milica Čikarić (FOTO: Milica Čikarić, privatni arhiv)

Dok se takmičila u “Zvezdama Granda”, mentor joj je bila Jelena Karleuša. Kaže kako joj je taj period bio jako interesantan jer je naučila mnogo novih stvari.

“Pitanje o mentorstvu me prati već dvije godine, gdje god da se pojavim. Iskreno, za mene je to bilo jedno prelijepo iskustvo. Meni se to mnogo svidjelo jer sam mogla da upoznam druge takmičare i naučim mnogo toga vezano za karijeru, o tome kako se trebam ponašati na sceni, nove tehnike pjevanja i slično”, naglašava 19-godišnja pjevačica.

Milica još uvijek čeka na svoju prvu pjesmu, ali najbitnije joj je obrazovanje i to da završi fakultet.

“Trenutno nemam ništa planirano što se tiče snimanja. Radim onoliko koliko mi situacija sa pandemijom dozvoljava. Prioritet mi je da završim fakultet, jer smatram da je obrazovanje najvažnije, a za karijeru ima vremena. Još uvijek sam mlada, nema potrebe da žurim. Smatram da imam još puno toga da proživim i naučim, da bih mogla da gradim svoju karijeru”, kazala je Milica.

Milica Čikarić (FOTO: Milica Čikarić, privatni arhiv)

Dodaje da vodi prilično miran život te kako je naučena da bude uvijek na zemlji i da ne dozvoli da je bilo šta promijeni.

“Prije svega, mene meni moji roditelji nisu odgojili i naučili da me bilo šta promijenim. Uvijek sam se isto ponašala prema svima, bez obzira na njegov status. Smatram da sam jedna obična djevojka kao i sve druge i tako se i ponašam”, govori mlada djevojka iz Jagodine.

Za sada je posvećena samo fakultetu dok ne završe ispitni rokovi i dok se ne pojavi neka dobra prilika.

“Trenutno sam kući u Jagodini. Pijem vitamine, kafu, gledam serije, pratim online predavanja i spremam ispite. Jedva čekam da se sve ovo sa pandemijom završi i da počnemo svi normalno da funkcionišemo, jer je već sve ovo postalo dosadno”, zaključuje Milica Čikarić.

Milica Čikarić (FOTO: Milica Čikarić, privatni arhiv)

Autor: Adnan Alić

Bilješka o autoru: Adnan Alić rođen je 22.3.1999. godine u Sarajevu i trenutno je student prve godine Odsjeka za komunikologiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.