ADELI MERDŽANIĆ POTREBNA POMOĆ: Teško bolesna i treba našu podršku u liječenju

0
648

Adela Merdžanić, vrhunska rukometašica, bivša rukometna reprezentativka Bosne i Hercegovine, porukom na Facebooku obavijestila je pratitelje da je teško bolesna i da joj je potrebna pomoć za liječenje.

Prije 16 mjeseci Adeli je dijagnosticiran rak debelog crijeva sa metastazom na jetri. Od tada je prošla 30 kemoterapija i dvije operacije, ali nažalost bolest ne posustaje, te su Adeli jedina šansa za život terapije na klinici u Njemačkoj.

Navela je da je, nažalost, došla u situaciju da se obrati javno za pomoć, te je opisala kroz šta sve prolazi.  “Prije 16 mjeseci sam otkrila da sam bolesna, da imam rak debelog crijeva sa metastazom na jetri. Od tada sam prosla 30 kemoterapija i dvije operacije. Na moju žalost bolest ne odustaje, širi se, ali ne odustajem ni ja. Daljni nastavak liječenja nije moguć u našoj državi, jer terapije koje se ovdje daju i koje sam ja primala nisu dale rezultata. Nakon potrage po cijelom svijetu uspjeli smo naći kliniku u Njemačkoj koja bi mi pokušala pomoći da se izborim sa bolešću. Troškove liječenje plaćam ja jer naše zdravstveno osiguranje ne pokriva to liječenje”, objasnila je.   Za nekoliko dana, kako je navela, ide na prvi tretman tom terapijom, ali samo on neće biti dovoljan, trebala bi proći 3-4 te terapije.  “Nažalost, nisam u mogućnosti da sve te tretmane platim sama, pa ovim putem želim da pokrenem zajedno sa vama akciju prikupljanja sredstava za nastavak mog liječenja. Moja naredna terapija bila bi u mjesecu januaru i do tada bi trebalo skupiti 23.000 eurasamo za terapiju, a u to nisu uključeni troškovi mog transporta do Njemačke”, napisala je Merdžanić.

Na koji nacin napisati sljedece recenice a ne izazvati ne znam ni ja kakve sve reakcije.
Dosta vas i ne zna za moje…

Objavljuje Adela MerdzanicSrijeda, 18. studenoga 2020.

 

Zamolila je da pomogne bar dijeljenjem statusa i podataka.   “Ja ću da se borim i dalje kao što sam se borila, ne samo kroz ovu bolest nego i kroz cijeli život, jer ipak je u meni sportska krv jedne lavice u horoskopu. Ostanite mi dobri, budite veseli i sretni i uživajte u životu jer jedan ste dobili. ” live life “, napisala je bivša golmanka.   Oni koji mogu pomoći, detalje o uplatama mogu pronaći na fotografijama:

 

 

 

Pozivom na broj 17012 za Adelu donirate 2 KM (Broj je jedinstven za sve operatere u BiH). Donacije su moguće i klikom na opciju DONIRAJ ODMAH na web platformi Pomozi.ba kao i putem standardnih računa sa naznakom Adela Merdžanić.

 

 

IZVOR: Radiosarajevo/Klix