Home DOBAR DOBAR INTERVJU PREDSTAVLJAMO VAM: Delila Ramić, trenerica taekwondo kluba Victory

PREDSTAVLJAMO VAM: Delila Ramić, trenerica taekwondo kluba Victory

Delila Ramić studentica je master studija Kontrola kvalitete hrane i pića te je jedna od trenerica taekwondo kluba Victory.

Ova 22-godišnja djevojka u taekwondou je već 16 godina, a u razgovoru za dobarportal.net ističe da je ova borilačka vještina za nju bila pun pogodak.

“Do 2018. godine sam trenirala, takmičila se i dugi niz godina bila članica taekwondo reprezentacije Bosne i Hercegovine te sam se uporedo počela baviti i trenerskim poslom. Sredinom 2018. godine sam prekinula svoju takmičarsku karijeru i opredjelila se samo za trenerski posao”, kaže Delila Ramić.

Pored  ove mlade trenerice, treneri taekwondo kluba Victory su i Lamija Alić i Alen Alić, koji su također od malih nogu u ovom sportu i iza sebe imaju vrhunske rezultate.

“Vjerujem da je za naše uspjehe najzaslužnije nesebično prenošenje svog našeg znanja, ali prvenstveno redovan trening, trud i volja naših članova. Moram naglasiti da je ovaj klub star nepune tri godine, što svaki naš uspjeh čini još značajnijim”, ponosno govori Delila Ramić koja ističe kako se treninzi održavaju na tri lokacije i to na Kobiljoj Glavi i Vogošći utorkom i četvrtkom te Semizovcu ponedjeljkom, srijedom i petkom.

Treneri taekwondo kluba Victory (FOTO: Delila Ramić, privatni arhiv)

Dodaje da  posljednjih godina postoji značajno veći interes mladih za taekwondo u čemu je veliku ulogu igralo značajnije medijsko eksponiranje i zapaženi rezultati bh. boraca.

“Mnogo sam ponosna na svaki naš uspjeh, medalje, pehare, masovnost, ali mene najviše čini ponosnom odnos koji smo razvili s našim članovima, te sve njihove promjene na bolje kojima smo doprinijeli svojim radom, kako u sportu tako i na ostalim poljima”, ističe naša sagovornica.

Smatra da je taekwondo itekako zapostavljen sport u državi.

“Obzirom da je taekwondo olimpijski sport, koji je kao takav u razvijenim zemljama itekako podržan od strane države, naši reprezentativci su radi toga nerijetko uskraćeni za mnoge velike prilike u karijeri”, potcrtava Delila Ramić.

Postoji interes mladih za taekwondo (FOTO: Delila Ramić, privatni arhiv)

Otkrila nam je i šta svakom takmičaru poručuje prije borbe.

“Pored taktike koju razrađujemo prije borbe, najvažnije mi je da svaki takmičar da 100 posto od sebe u borbi, u tom slučaju je i eventualni poraz pobjeda”, riječi su naše sagovornice.

Ističe kako su zbog pandemije koronavirusa takmičari  ostali uskraćeni za veliki broj planiranih takmičenja u BiH i šire.

“U dva navrata smo morali obustaviti treninge zbog naredbi Kriznog štaba i sigurnosti nas i naše djece, međutim to smo vrijeme iskoristili za izlete i treninge u prirodi. Nadam da će se situacija s pandemijom što prije smiriti i da će uskoro sve nastaviti da funkcioniše kao prije. Tad ćemo moći planirati učešće na raznim prvenstvima i shodno tome očekivati sve bolje rezultate “, zaključuje Delila Ramić koja mladima poručuje da treniraju, ulažu u svoje obrazovanje i vode računa o ishrani.

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar