Sport i ekologija kao sredstvo promoviranja politika za mlade

Udruženje Klub za sport i rekreaciju Green sport iz Sarajeva je nedavno organizovalo projekat pod nazivom Aktivno za zajednicu.

 

Sport i ekoligija kao sredstvo promoviranja politika za mlade. Udruženje postoji već niz godina i kontinuirano radi sa mladima i djecom a ovim projektom imali su za cilj organizovati odlaske na okolne planine i izletišta u kojima bi učestvovali mladi iz Sarajeva ( momci i djevojke) a odlasci su bili u svrhu promoviranje politike prema mladima i politike koja promovira zakon o mladima u FBIH.

Kroz određene sportske radionice kao i ekološke radionice koje je isključivo preporučljivo izvoditi na otvorenom prostoru u prirodi i prirodnom okruženju prezentirali su ono što mladi ljudi doživljavaju i probleme sa kojima se oni susreću. Uz njihove sportsko – ekološke aktivnosti  prikazali su sa kojom vrstom nasilja se mladi današnjice susreću i koji je vid riješenja tih problema. Sa mladima koji su činili  naš projekat radili su iskusni profesori sporta i tjelesnog odgoja kao i diplomirani psiholog.

Njihov zadatak je prvenstveno promatranje omladine kroz naše radionice te nakon toga sugestije o riješenjima.