IRMA BAHL: Ponosne smo na svaki poklon i osmijeh

Irma Bahl porijeklom je iz Bihaća, a od 2004. godine živi u Njemačkoj. Iako je po zanimanju pravnica, ova Bišćanka je i spisateljica te su u pripremi njene tri knjige.

Također kreatorica je i Facebook grupe Ilmi bāṭin, koja je namijenjena samo za žene i koja danas broji skoro 75.000 članica.

“Danas je mjesec dana od početka našeg druženja. Ponosne smo na svaku članicu. Na svaki post i komentar. Ponosne smo na svaki poklon i osmijeh. Ponosne smo jer ste se odazvale na sve apele. Trudile smo se biti ljubazne i susretljive. Pokušale smo odgovoriti na svaku poruku, pružiti vam podršku i zaštitu. Htjele smo vas motivisati , ohrabriti i naučiti da volite sebe i da sve možete. Proživljavale smo s vama sve anonimne životne priče. Pružile smo vam priliku da reklamirate vaše stranice. U ovo smo uložile mnogo ljubavi, vremena, novca i živaca”, kazala je Irma Bahl.

Govorila je i o rezultatima grupe koja je za kratko vrijeme postala veoma popularna među ženama.

“Uspješno je okončana velika akcija prikupljanja novčanih sredstava pod nazivom ‘za Šejlinog dajdžu’. Poslano je 90 poklona za 90 vaših nana, kao i 20 poklona za najtalentovaniju djecu. Također, obezbijeđeni su slatkiši za zabavu u dječijem domu Bjelave te pripremamo 104 novogodišnja paketića za djecu bez roditeljskog staranja”, ističe naša sagovornica.

Također, istakla je i mnoge druge uspješno realizirane akcije.

“Poklonile smo set u vrijednosti od 1.000 eura za pokretanje vlastitog biznisa te smo poklonile ‘Singer mašinu’ u vrijednosti od 400 eura za pokretanje vlastitog biznisa.  Anonimnoj djevojci smo odlučiti obezbijediti nastavak školovanja, a našim članicama poklonile smo i dva vikend aranžmana u hotelu ‘Kostelski buk'”, ponosno priča Irma Bahl.

Članice grupe koju vodi ova humana Bišćanka dobile i mnoga poklon putovanja.

“Tu su poklon putovanja u Istanbul, Kapadokyu i na EU kongres.  Istakla bih i poklone za mektebsku djecu. Više od 300 drugih poklona otišlo je na adrese članica. Također, pokrenuta je akcija prikupljanja novca i drugih sredstava za djevojčicu Amnu”, istakla je Irma Bahl te dodaje kako je ponosna na sve članice grupe koja danas obilježava mali jubilej.

Jedna od akcija iz grupe Ilmi bāṭin (FOTO: Screenshot)