More
  HomeDRUŠTVOLIJEPA TUZLANKA: Azra Ahmetović izabrana za Miss Federacije BiH

  LIJEPA TUZLANKA: Azra Ahmetović izabrana za Miss Federacije BiH

  Prema odluci stručnog žirija, Miss Federacije Bosne i Hercegovine je Azra Ahmetović. Izbor je održan u Centru za kulturu Lukavac.

  Titulu Miss Emi magazin ponijela je Narcisa Čeliković, Miss ABC Models Search – Mejrem Dautović, a Miss televoting – Neira Bećirbašić. Lente im je uručila prošlogodišnja miss, Amina Smajić

  U državno finale “Miss BiH za Miss svijeta 2020” plasiralo se 15 djevojaka. Osim dobitnica lenti, tu su još i: Adna Biber, Adna Junuzović, Ajla Šabanović, Nejla Šahić, Almedina Tahirović, Veselka Živkušić, Jasmina Krilić, Anja Bojčić, Emina Jašaragić, Irma Ikanović te Martina Simić.

  Ovogodišnji izbor Miss Federacije BiH održan je u vrijeme Sajma turizma i ekologije “List” u Lukavcu koji su zajedno sa Turističkom zajednicom Općine Lukavac pokrovitelji, a u cilju razvoja i promocije turizma te zaštite okoliša.

  Izbor Miss Federacije BiH i ove godine ima moto “Ljepota sa svrhom” i postao je tradicionalna manifestacija u Bosni i Hercegovini u kojoj sa sudjeluju mladi sa područja cijele Bosne i Hercegovine. Kao takav promovira mladost, volonterizam, humanizam, ljepotu i pozitivne vrijednosti našeg društva. Upravo činjenica da ovaj projekt ima i kulturno-edukativni i humanitarni karakter, čini ga posebnim.

  Direkcija izbora Miss Bosne i Hercegovine svake godine odabere neku od opće korisnih tema za cijelo društvo i zajednicu te ih promovira putem ovog najgledanijeg TV programa te time opravdava svoj epitet ljepota sa svrhom.

  “Nakon naše inicijative i provedene dvogodišnje kampanje za prikupljanje pomoći za obnovu srednje muzičke škole u Tuzli, da pokrenemo donatore, da probudimo i nadležne zvanične institucije da se ozbiljno uključe u rješavanje ovog problema, koji je od velikog značaja i interesa za Grad Tuzlu ali i cijelu BiH. Sada smo na pragu ostvarenja cilja, stara zgrada je srušena ali postoje čvrsti argumenti i finansijska podrška institucija da se u grad Tuzlu vrati ‘Hram kulture’, nova zgrada muzičke škole sa novim instrumentima. A učenici će uzvratiti svojim vrijednim radom novih naraštaja koji će pohađati ovu školu, te sa novim osvojenim peharima na državnim takmičenjima kao što su to i do sada često osvajali u težim uslovima rada”, saopćili su organizatori.

  Kako je najavljeno, ove godine će se učesnice ove manifestacije baviti pitanjem zaštite okoliša i promocije domaćeg turizma.

  “Direkcija Miss BiH ove godine upravo promovira turizam i skreće pažnju na važnost zaštite okoliša. Ovaj sajam je pravo mjesto da se prezentiraju turistički potencijali kako Općine Lukavac i TK-a, tako i BiH, ali i prilika da prenesemo pozitivne primjere u razvoju turizma, ekologije, ugostiteljstva i kulture”, izjavila je izvršna direktorica Direkcije Miss Bosne i Hercegovine za Miss svijeta, Stela Zubak- Jovanović.

  Ove godine izbor “Miss BiH za Miss svijeta” obilježava 25 godina rada.

  Izvor: federalna.ba

  Must Read

  spot_img