POVODOM POVELJE KULINA BANA: U Zenici promocija knjige “Radi Tebe”

 POVODOM POVELJE KULINA BANA: U Zenici promocija knjige “Radi Tebe”

Dana 29.08.1189. na Bilinom polju potpisana je čuvena Povelja Kulina bana, najstariji dosad pronađeni, očuvani bosanski državni dokument i jedan od najznačajnijih dokumenata BH povijesti.

 

 

Tim povodom BZK PREPOROD ZENICA u saradnji sa agencijom za promociju i brending VISUAL MARKETING poziva vas na promociju knjige “Radi Tebe”, autora Jusufa Bajrektarevića.

 

Promotori će biti Mirza Husetić, predsjednik Preporoda, Afan Abazović, turistički vodić, Harun ef Hodžić, demobilisani major ARBIH, doc.dr.sci Ajdin Huseinspahić, Fikret Ćuskić general i ratni komadant 17. Krajiške viteške brigade ARBIH, Jusuf Bajrektarević, autor. Moderatorica eventa će biti uvažena Sedžida Beganović-Isaković. Lokacija održavanja je bašta BZK PREPORD ZENICA, subota 29.08.2020 u 19 sati.

 

Knjiga “Radi Tebe” je sjećanje na istinit, potresan događaj o akterima koji su se odrekli svoje mladosti i ostavili sve: posao, novac, blagodati Zapada i došli braniti Bosnu i Hercegovinu. Kazivanje je to, zapravo u funkciji istine, humanizma i njegovanju heroja i kulture pamćenja.

Ulaz slobodan uz poštivanje preporučenih mjera zbog pandemije. Dobro došli u Zenicu.

 

AMER MUJEZINOVIĆ

https://dobarportal.net

Related post