SVESTRANA TUZLANKA: Arnela Selimović, uspješna ekonomistkinja, karatašica i manekenka

Tuzlanka Arnela Selimović još od malih nogu gaji ljubav prema manekenstvu i modelingu. Ova 26-godišnja djevojka koja je završila Ekonomski fakultet u Tuzli nedavno je na Izboru za miss Balkana proglašena za prvu pratilju Miss Balkana i prvu pratilju Miss Earth Bosne i Hercegovine. 

 

U razgovoru za dobarportal.net kaže da se oduvijek voljela fotografirati.

Od djetinjstva gaji ljubav prema modelingu (FOTO: Arnela Selimović, privatni arhiv)

“Prije nego što sam krenulu u osnovnu školu, roditelji su me upisali u školu manekenstva. Nakon šest mjeseci nastupila je moja prva ispitna revija na kojoj smo ustvari trebali da pokažemo sve ono sto smo naučili u školi manekenstva. Poslije nekog vremena odlazim u potpuno novom smjeru i upisujem se na karate. Tu sam ostala sedam godina. Nakon položenog smeđeg pojasa ponovo se vraćam u svijet modelinga gdje sam ostala do dan danas”, priča nam Arnela Selimović.

 

Osvajala medalje u karateu (FOTO: Arnela Selimović, privatni arhiv)

Dodaje kako u svijetu modelinga različita tržišta traže različite tipove djevojaka.

“Fizički izgled je bitan, ali nije jedino što se gleda. Treba biti usklađena i vanjska i unutrašnja ljepota, zračiti pozitivnom energijom, biti samouvjeren i siguran u sebe”, ističe ova zanosna Tuzlanka.

Naglašava da bi se u modelingu trebalo težiti prirodnoj ljepoti.

“Međutim, u današnje vrijeme, kada mediji imaju veliku ulogu u našim životima, reklamiranjem određenog tipa djevojaka dovode do situacije da većina djevojaka bar jednom pomisli da koriguje nešto na sebi. Neke djevojke u tome ekstremno pređu granicu i onda šalju potpuno iskrivljenu sliku o poslu i radu modela kao i o samim modelima”, smatra naša sagovronica.

Uspješna i na modnoj sceni (FOTO: Arnela Selimović, privatni arhiv)

Ističe da nikada nije imala problem sa viškom kilograma.

“Kao djevojčica sam se čak trudila da se udebljam koji kilogram, ali mi je to veoma teško polazilo za rukom. Danas mi je drago zbog takvog mog metabolizma i genetike upravo zbog posla kojim se bavim. Trudim se da se zdravo hranim, da budem aktivna, ali često ne mogu da odolim svom najvećem poroku, a to je čokolada”, govori ova ljepotica.

Dodaje da svakome prija da svojim radom, trudom, izgledom privuče pažnju drugih ljudi.

“Privlače me muškarci koji imaju svoje ciljeve u životu i idu prema njima, sa kojima mogu pričati o svemu, duhoviti muškarci koji me mogu nasmijati čak i onda kada mi nije do toga, koji će razumjeti mene i obaveze koje nosi posao kojim se bavim,koji će mi biti podrška i podsticaj”, riječi su ove atraktivne manekenke koja je odbila ponudu da se fotografira naga jer smatra da određeni dijelovi tijela trebaju biti prekriveni.

Mami uzdahe mnogih muškaraca (FOTO: Arnela Selimović, privatni arhiv)

Otkrila je i na šta je najviše ponosna u dosadašnjoj karijeri.

“Ja sam ekonomistkinja, karatašica i manekenka. Završila sam fakultet sa izuzetno visokim prosjekom. Imam položen smeđi pojas u karateu i veliki broj medalja osvojenih širom bivše Jugoslavije. Kao model obišla sam mnogo zemalja i upoznala različite kulture, nacije i stekla nove prijatelje.  Na sve te stvari sam ponosna”, potcrtava ova svestrana djevojka iz grada soli.

Pandemija koronavirusa poremetila je mnogo njenih planova.

“Imala sam ponudu da putujem u Istanbul koji sam odbila zbog mog zaposlenja kao ekonomiste u jednoj banci što mi je bila oduvijek želja. Nakon isteka ugovora u banci dobila sam ponudu da idem u Shanghai kao model što sam prihvatila, ali se nažalost nije mogao realizovati zbog pandemije. Nadam se da će se situacija uskoro stabilizovati, da će se život vratiti u normalu i da ćemo svi moći nastaviti poslove koji su stali zbog koronavirusa”, kaže naša sagovornica.

Pandemija poremetila njene planove (FOTO: Arnela Selimović, privatni arhiv)

Na kraju našeg razgovora, dodaje da u budućnosti ima mnogo ciljeva, ambicija i planova.

“Neki ciljevi su se ostvarili, ali nekima još uvijek težim. U svemu što želim i čemu težim, nastojim pokazati svoj puni potencijal. Pored ostalog želim se ostvariti kao model, kao ekonomista, kasnije kao supruga i majka, a uvijek kao čovjek u pravom smislu te riječi”, zaključuje Arnela Selimović.