ALMA MUSLIOVIĆ O NOVOM KONCEPTU AGENCIJE NovamaS: Djeca definitivno zaslužuju najbolje!

0
400

Modna agencija NovamaS već godinama okuplja i stvara manekene. Jedan od glavnih krivaca za to je Alma Musliović, koja je kao instruktor angažovana više od 15 godina, a zahvaljujući Mirjani Deak, agenciju vodi samostalno od 2013. godine.

 

Agencija je osnovana davne 1999. godine. Uspješna agencija koja posluje preko dvije decenije i registrovana je za organizaciju kulturnih modnih manifestacija, te edukaciju djece i mladih od septembra će imati potpuno novi koncept. Uz Almu Musliović, u rad su uključene i Lejla Dautbašić, prof. mr. Dunja Nikšić i profesorica razredne nastave Amela Jetulahović.

Alma Musliović (FOTO: privatni arhiv /IZVOR: Facebook)

“Imamo novi prostor, novi koncept, nove metode, dugogodišnje iskustvo i znanje i sigurno da će rezultati biti bolji. Od septembra radit ćemo u obnovljenom prostoru BKC-a, sa stručnim i profesionalnim predavačima, probranim partnerima, dugogodišnjim članovima. U pozitivnom okruženju, igri, prijateljstvu i ljubavi stvarat ćemo dobre šanse i mogućnosti da svi zajedno budemo bolji, sretniji i zdraviji. Djeca zaslužuju najbolje. Najlakše se moderno obući. Mi želimo biti moderni u drugom smislu – da su naša djeca zdrava, vesela i kreativna, sa znanjem i mogućnostima koje će predstaviti naš stručni tim. Zato je u našem radu moto “Znanje za uspjeh, stav za uspjeh, pokret za uspjeh”, što je do sada izrodilo mnoge poznate ličnosti koje se smiješe na naslovnicama modnih časopisa, TV ekrana i koji su ostvareni kao uspješni mladi ljudi. Zato NovamaS poziva sve da nam se pridruže jer mi smo agencija koja mlade bisere niže u modnu ogrlicu, poručuje Alma Musliović.

 

NOVAMAS uspješno posluje preko dvije decenije (FOTO: Promo foto /IZVOR: NovamaS)

Najmlađi član tima agencije je 22-godišnja Lejla Dautbašić. Trenutno je treća godina Međunarodnih odnosa i evropskih studija na Internacionalnom Burch Univerzitetu. Radi kao trener ritmičke gimnastike u KRG “Željezničar”. U modi je od svoje četvrte godine, kada je bila mlada manekenka u modnoj agenciji “NovamaS”, gdje trenutno radi kao pomoćni instruktor manekenstva. Pored toga, Lejla podučava englesku modnu terminologiju u “NovamaS”, kao i komunikaciju na engleskom jeziku.

 

Prof. mr. Dunja Nikšić diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, magistrirala na Fakultetu političkih nauka, Odsjek politologija, smjer evropske integracije u Sarajevu na temu „Umjetnost kao oblik političke emancipacije građana“.

Polaznici modne škole NovamaS (FOTO: Nova maS /IZVOR: promo foto)

Radi kao prof. Muzičke kulture u JU OŠ „Šesta osnovna škola“ i JU OŠ “Grbavica1“. Svoj rad je usmjerila i na rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju kroz muzikoterapiju u centru „Colibri”. Aktivni je član Akademije za žene.

 

Profesorica razredne nastave Amela Jetulahović aktivno je učestvovala u organizaciji i implementaciji brojnih projekata. Neki od njih su Međunarodni festival folklora za djecu i mlade „Čuvari tradicije”, večer poezije „Ilidžo, u srcu i stihu te nosim“, likovni konkurs „Čuvari tradicije BiH“, “Na mlađima svijet ostaje”, “Djeca pjevaju hitove”….

 

Novinari iz ekipe dobarportal.net uvijek su podrška za sve dobre stvari, tako da želimo i članovima agencije i njihovim polaznicima sve najljepše u daljem radu.

View this post on Instagram

Komunikologija ?

A post shared by Nova maS Sarajevo (@novamas_models) on