Home DOBAR DOBRE PRIČE ALMA MUSLIOVIĆ O NOVOM KONCEPTU AGENCIJE NovamaS: Djeca definitivno zaslužuju najbolje!

ALMA MUSLIOVIĆ O NOVOM KONCEPTU AGENCIJE NovamaS: Djeca definitivno zaslužuju najbolje!

Modna agencija NovamaS već godinama okuplja i stvara manekene. Jedan od glavnih krivaca za to je Alma Musliović, koja je kao instruktor angažovana više od 15 godina, a zahvaljujući Mirjani Deak, agenciju vodi samostalno od 2013. godine.

 

Agencija je osnovana davne 1999. godine. Uspješna agencija koja posluje preko dvije decenije i registrovana je za organizaciju kulturnih modnih manifestacija, te edukaciju djece i mladih od septembra će imati potpuno novi koncept. Uz Almu Musliović, u rad su uključene i Lejla Dautbašić, prof. mr. Dunja Nikšić i profesorica razredne nastave Amela Jetulahović.

Alma Musliović (FOTO: privatni arhiv /IZVOR: Facebook)

“Imamo novi prostor, novi koncept, nove metode, dugogodišnje iskustvo i znanje i sigurno da će rezultati biti bolji. Od septembra radit ćemo u obnovljenom prostoru BKC-a, sa stručnim i profesionalnim predavačima, probranim partnerima, dugogodišnjim članovima. U pozitivnom okruženju, igri, prijateljstvu i ljubavi stvarat ćemo dobre šanse i mogućnosti da svi zajedno budemo bolji, sretniji i zdraviji. Djeca zaslužuju najbolje. Najlakše se moderno obući. Mi želimo biti moderni u drugom smislu – da su naša djeca zdrava, vesela i kreativna, sa znanjem i mogućnostima koje će predstaviti naš stručni tim. Zato je u našem radu moto “Znanje za uspjeh, stav za uspjeh, pokret za uspjeh”, što je do sada izrodilo mnoge poznate ličnosti koje se smiješe na naslovnicama modnih časopisa, TV ekrana i koji su ostvareni kao uspješni mladi ljudi. Zato NovamaS poziva sve da nam se pridruže jer mi smo agencija koja mlade bisere niže u modnu ogrlicu, poručuje Alma Musliović.

 

NOVAMAS uspješno posluje preko dvije decenije (FOTO: Promo foto /IZVOR: NovamaS)

Najmlađi član tima agencije je 22-godišnja Lejla Dautbašić. Trenutno je treća godina Međunarodnih odnosa i evropskih studija na Internacionalnom Burch Univerzitetu. Radi kao trener ritmičke gimnastike u KRG “Željezničar”. U modi je od svoje četvrte godine, kada je bila mlada manekenka u modnoj agenciji “NovamaS”, gdje trenutno radi kao pomoćni instruktor manekenstva. Pored toga, Lejla podučava englesku modnu terminologiju u “NovamaS”, kao i komunikaciju na engleskom jeziku.

 

Prof. mr. Dunja Nikšić diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, magistrirala na Fakultetu političkih nauka, Odsjek politologija, smjer evropske integracije u Sarajevu na temu „Umjetnost kao oblik političke emancipacije građana“.

Polaznici modne škole NovamaS (FOTO: Nova maS /IZVOR: promo foto)

Radi kao prof. Muzičke kulture u JU OŠ „Šesta osnovna škola“ i JU OŠ “Grbavica1“. Svoj rad je usmjerila i na rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju kroz muzikoterapiju u centru „Colibri”. Aktivni je član Akademije za žene.

 

Profesorica razredne nastave Amela Jetulahović aktivno je učestvovala u organizaciji i implementaciji brojnih projekata. Neki od njih su Međunarodni festival folklora za djecu i mlade „Čuvari tradicije”, večer poezije „Ilidžo, u srcu i stihu te nosim“, likovni konkurs „Čuvari tradicije BiH“, “Na mlađima svijet ostaje”, “Djeca pjevaju hitove”….

 

Novinari iz ekipe dobarportal.net uvijek su podrška za sve dobre stvari, tako da želimo i članovima agencije i njihovim polaznicima sve najljepše u daljem radu.

View this post on Instagram

Komunikologija ?

A post shared by Nova maS Sarajevo (@novamas_models) on

Komentari

komentar

Must Read

JU-JUTSU KLUB “SENSEI”: Naučite tehnike za samoodbranu koje će vam spasiti život

Željko Stjepanović, trener je u sarajevskom JU-JUTSU klubu "SENSEI" koji funkcioniše više od 15 godina i u kome se podučava samoodbrana za uzraste od...

Svjetlosna čarolija na Jahorini

Skijaški centar Jahorina, jedan od najmodernijih ski centara u regiji, izabran je za prvu ski destinaciju u sklopu koje su prezentirane svjetlosne dekoracije s...

FOTOGRAFIJE KOJE OSTAVLJAJU BEZ DAHA: Ljepote Srebrenice kroz objektiv Ibre Begića

Ibro Begić, rođen 27. aprila 1995. godine, mladi je, talentovani fotograf iz Srebrenice, koji svoju ljubav prema ovom poslu zajedno sa bratom upakuje u...

ALEKSANDRA BOŠKOVIĆ: Dušu treba puniti znanjem, ono je lijek za sve

Aleksandra Bošković diplomirana je inžinjerka hemije, a osim obrazovanja, ova 24-godišnja djevojka iz Istočnog Sarajeva od svoje osme godine bavi se karateom.  U razgovoru za...

FOTOGRAFKINJA AMINA HODŽIĆ: Planova nemam, ali mašte i ideja imam

    Amina Hodžić iz Visokog apsolventica je na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta Univerziteta...

Komentari

komentar