MANEKENKA SABRINA ŠIŠIĆ: Ušla sam u svijet nepoznatnog u kojem sam se dobro snašla

0
586
Sabrina Šišić (FOTO: Sabrina Šišić, privatni arhiv)

Sabrina Šišić (21) iz Živinica još od djetinjstva gledala je razne emisije koje su obuhvaćene glamurom, stilom i ljepotom te se u njoj javila želja da jednog dana prošeta modnom pistom. Njen san se sada i ostvario.  

Za samo godinu dana je mnogo toga uspjela odraditi u svijetu modelinga.

“Uvijek sam voljela da se uljepšavam i da isprobavam raznu odjeću  koju bih nosala i uvijek bih ljude oko sebe pitala “kako mi stoji””, kaže Sabrina Šišić koja je inače studentica Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

Preponosna je na svoje dosadašnje angažmane.

“Izdvojila bih nekoliko stvari na koje sam mnogo ponosna, a to su fotografiranje za In Magazin,  snimanje reklame za Hyunadi te takmičenje Izbor za Miss Bosne i Hercegovine”, ističe ova zanosna Živiničanka.

Sabrina Šišić (FOTO: Sabrina Šišić, privatni arhiv)

Naglašava da je za uspjeh na modnoj sceni potrebna želja, ljubav i upornost te da važnu ulogu igra i podrška roditelja.

“Ja sam od svega toga imala jaku želju i podršku od roditelja kojim sam mnogo zahvalna. Ponekad je neopohodno u svemu ovom odricanje od nekih stvari kao što su izlasci s prijateljima”, potcrtava naša sagovornica koju raduju pohvale i kritike stručnih osoba iz svijeta mode kao i njenih fanova na čemu im je mnogo zahvalna.

Potom se osvrnula i na same pripreme prije takmičenja.

“Konkretno u Izboru za Miss BIH morale smo učiti kako pravilno hodati, mimiku tijela što je oduzimalo mnogo vremena. Naizgled sve se čini lagano, ali morale smo učiti nove tehnike fotografiranja, hodanja, poziranja te raznog šminkanja”, priča ova lijepa djevojka.

Sabrina Šišić (FOTO: Sabrina Šišić, privatni arhiv)

Dodaje da su joj zdrava ishrana i redovan trening  pomogli da održi svoju vitku liniju.

“Pravilna i redovna ishrana sastoji se od namirnica bogatim bjelančevima i proteinima. Jutarnji milk šejkovi i popodnevni šejkovi, voće i povrće doveli su do toga da imam dobru liniju. Vježbama pokušavam da održavam tempo da barem u toku dana imam barem pola sata fizičke aktivnosti.  Nastojim ići u teretanu gdje radim lagane vježbe istezanja i kardio vježbe”, otkriva mlada manekenka.

Iako je dobila i prihvatila nekoliko ponuda za rad u inostranstvu, pandemija koronavirusa poremetila je njene planove.

“Ušla sam u svijet nepoznatnog u kojem sam se dobro snašla i otkrivam toliko toga zanimljivog i korisnog za sebe. Mnogo toga sam željela uraditi za modeling, ali je došla pandemija koja mi sve to pokvarila. Nadam se da će uskoro sve ovo prestati i da idem onda za svojim planovima”, kaže ova ambiciozna djevojka iz Živinica.

Sabrina Šišić (FOTO: Sabrina Šišić, privatni arhiv)

Svojim atraktivnim izgledom mami uzdahe mnogih muškraca.

“Nije da nisam svjesna da privlačim pažnju muškarca i neću lagati, laska mi. Kojoj to ženi smeta pažnja muškarca. Pozitivni komentari me mnogo motiviraju, a negativni mi daju vjetar u leđa za još veći uspjeh u karijeri”, ističe ova zanosna Živiničanka koju kod muškaraca najviše privlače dobar izgled, pamet, sigurnost, lojalnost, samopouzadnje i humor.

U budućnosti želi završiti fakultet i nada se da će jednoga dana prošetati svjetskim modnim pistama.

“Želim predstavljati našu državu u boljem svjetlu te raditi modne revije za poznate bredove kao što su Gucci, Victoria’s Secret, Lacoste,Prada… Nadam se da će se moji snovi ostvariti i da ću uspjeti u ovom svemu”, zaključuje Sabrina Šišić.