Home DOBAR DOBRE PRIČE HARIS ĆATO, BIVŠI UČESNIK X-FACTOR ADRIA: Muzika mi je trenutno prošlost

HARIS ĆATO, BIVŠI UČESNIK X-FACTOR ADRIA: Muzika mi je trenutno prošlost

Haris Ćato, učesnik nekada veoma popularnog šou programa “X Factora Adria”, napustio je Bosnu i Hercegovinu te se vratio u svoj rodni grad Hamburg. Tu je nastavio svoj život i dalje školovanje.

 

 

Haris Ćato se na  X-Factor Adria tada prijavljuje sa svojih 14 godina. Svojim glasom oduševljava čitav Balkan, mnogi mu predviđaju odličnu muzičku karijeru.

X Factor danas prvenstveno vidim kao jednu divnu uspomenu kroz koju sam imao priliku upoznati mnoge ljude različitih profila, sa različitih strana Balkana i svijeta, te ostvariti prijateljstva koja traju i danas. Da se mogu vratiti u prošlost i promijeniti nešto, definitivno bih prešutio par stvari koje sam rekao (smijeh)“, rekao je Haris.

Završio je srednju školu u Sarajevu. Gimnazija Obala bila je njegov izbor, a nakon toga se odlučio vratiti u svoj rodni grad, Hamburg. Kako kaže u razgovoru za DOBARPORTAL, vrijeme je za novu stranicu u njegovom životu.

Ja sam se sticajem okolnosti, sredinom prošle godine vratio u svoj rodni grad, Hamburg. Obzirom da sam se oduvijek želio vratiti ovdje da živim, obzirom da mi je porodica tu, smatrao sam da je bilo krajnje vrijeme za započeti novu stranicu u mom životu. Ovdje sam se nastavio školovati, ali svakako imam veliku želju ozbiljnije se vratiti muzici“, rekao je naš sagovornik.

Osjeća se odlično. Redovno dolazi u Sarajevo posjetiti svoju rodbinu i prijatelje. Trenutno mu pandemija koronavirusa spriječava dolaske, ali se nada da će sve ovo proći ubrzo.

FOTO: Instagram/Haris Ćato

Pitali smo Harisa da li danas zapjeva te da li će se vratiti na muzičku scenu?

Trenutno pjevam sebi, i još par specijalnih ljudi za ćeif. Ne mnogo više od toga. Tu i tamo se snimim onako mobitelom, pa ako mi se svidi postavim neki kratki snimak ili na Instagram ili TikTok, ali u većini slučajeva vide obrišem jer su upitnog audio i video kvaliteta. Da, kao što već rekoh, imam planove ponovo se ozbiljnije posvetiti muzici, samo ovaj put samostalno i na drugačiji način. X Factor mi je dao priliku da upoznam neke mnogo kvalitetne producente s kojima bih više nego išta volio uraditi i objaviti nešto. Mislim da je pitanje vremena, pojašnjava Haris.

Nestrpljivo očekujemo povratak ovog mladog talentovanog momka. Priznati moramo da je odgromna šteta da ovakav talent sjedi kući i ništa ne snima. Do tada možemo uživati u starim Harisovim snimcima s X-Factor Adria i prisjetiti se kako je u pitanju jedan izvrstan vokal.

 

 

Što bi rekla Ellen DeGeneres „Be kind to one another“ ili „Budite dobri jedni prema drugima“, zaključuje naš sagovornik.

 

Komentari

komentar

Must Read

PONOS DRŽAVE: Ekipa Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu pobijedila na prestižnom regionalnom takmičenju u Beogradu

Od 28. maja do 24. oktobra 2021. godine u Beogradu je održano 15. Regionalno takmičenje u simulaciji suđenja iz ljudskih prava. Takmičenje se sastoji...

OSCE ALBANIJA: Mladi novinari Zapadnog Balkana predstavili medijsku platformu u Tirani

Osamnaest mladih novinara sa Zapadnog Balkana okupilo se u Tirani od 10. do 14. oktobra 2021. godine kako bi razgovarali o medijskim izazovima u...

ZABORAVLJENA NEKROPOLA GORIŠIĆ POLJE: Potencijalni spomenik za razvoj bh. turizma

Bosna i Hercegovina, sa historijiskog aspekta, karakterstična je država i razlikuje se od država u regionu, ali i svijetu. Bilo da se radi o...

POTPISAN SPORAZUM: Iz Sarajeva krenulo uvođenje rodne ravnopravnosti na univerzitete u regionu

U Sarajevu je potpisan sporazum o regionalnoj saradnji javnih i privatnih univerziteta na implementaciji aktivnosti koje će doprinijeti afirmaciji rodne ravnopravnosti na univerzitetima u...

ADNA BIBER, MISS BIH: Voljela bih da osvojim krunu na svjetskom takmičenju

Adna Biber pobijedila je u finalu izbora za Miss Bosne i Hercegovine za 2021. godinu i ova 19-godišnja Sarajka će predstavljati našu domovinu na...

Komentari

komentar