PREDSTAVLJAMO: Imana Sokolović, studentica medicine, blista na modnoj sceni

Imana Sokolović studentica je pete godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, a 2019. godine bila je predstavnica Bosne i Hercegovine na izboru “Miss Tourism International”. U razgovoru za dobarportal.net ova svestrana djevojka govorila je o pandemiji koronavirusa, ali i o modnoj sceni.

 

“Ova situacija je poremetila svačije planove na ovaj ili onaj način, ali obzirom da se nalazimo u veoma specifičnoj i složenoj situaciji neophodno je ostaviti po strani individualne probleme i usmjeriti se prema zajedničkom radu i borbi protiv ove pandemije”, kaže Imana Sokolović

S obzirom na to da je studentica medicine, ovu priliku koristi za učenje o trenutnoj pandemiji i širenju virusa.

“Imam priliku razmijeniti iskustva i informacije preko socijalnih medija sa stručnjacima na Balkanu, Evropi i Americi. Čuti njihova iskustva iz prve ruke i šta prolaze u borbi sa virusom je jako poučno za mene i moju buduću karijeru”, govori naša sagovornica.

Smatra da svijet može naučiti dosta lekcija iz ovoga što se dešava.

“Kao prvo naše postupanje prema prirodi i svim njenim resursima. Živjeli smo u svijetu u kojem smo zanemarivali uništavanje naše jedine planete. Svako iz svoje kuće može da pridonese smanjenju upotrebe plastike, smanjenju zagađenja zraka i samoj svijesti o očuvanja prirodnih ljepota.  Što se tiče pandemije mislim da je  primarna zaštita i sprečavanje širenja svake novonastale zaraze, najbitnija. Ako dođe ponovo do nastanka nove zaraze primarnom prevencijom možemo spriječiti da nam se nešto ovako ponovo desi”, mišljenja je zanosna Sarajka koja ističe da je veoma važno težiti ka boljem i dobrom.

Kako je ovo vrijeme jedne od najvećih pandemija svih vremena te svijet ima veliki izazov ispred sebe, dodaje da trenutno ne možemo pričati o modelingu.

“Sa modne strane mislim da će definitivno ovakva situacija donijeti nove modne trendove i razne inspiracije koje će poteći iz nje, ali to je u nekoj, nadam se, bliskoj budućnosti”, smatra ova ambiciozna djevojka.

Naglašava da se i ljepota i uspješnost danas veoma cijene.

“Svakako i jedno i drugo ima svoje dobre i loše strane. Ljepota je kratkog daha pa treba težiti vrijednostima koje su trajne”, zaključuje Iman Sokolović te dodaje da je kod muškaraca posebno privlači inteligencija, jak motiv za rad, svakodnevno napredovanje, kao i pozitivan stav prema životu.